• Str. Eroilor 378 Floresti, Jud Cluj
Open

Transylvania Open Day 3

Transylvania Open Day 3

A. Bondar, J. Paolini și J. Niemeier, primele jucătoare calificate în sferturi la Transylvania Open

Anna Bondar, Jasmine Paolini și Jule Niemeier sunt primele jucătoare ajunse în sferturile de finală la Transylvania Open WTA250. Anna Bondar, favorita nr. 8 a turneului a trecut în două seturi echilibrate, 7-6, 6-4, de Harriet Dart. Următoarea adversară pentru Bondar va fi învingătoarea meciului dintre Victorija Golubic și Anastasia Potapova.

 

Ana Bondar:Sunt mulțumită de această victorie. Mă bucur că am câștigat acel tiebreak și am făcut break-ul devreme în setul al doilea, asta m-a ajutat să închid meciul în două seturi. Știam cum joacă Harriet, pentru că obișnuim să ne antrenăm împreună; dar e prima dacă când jucăm la un turneu”.

 

Jasmine Paolini a învins-o pe Dayana Yastremska după două seturi scurte: 6-4, 6-2. Următoarea adversară pentru Paolini este Jule Niemeier, care a învins-o în primul tur pe Ana Bogdan. Jule a câștigat ultimul meci al zilei de miercuri purtat cu Kamilla Rakhimova, după două seturi simetrice: 6-4, 6-4.

Transylvania Open Day 3

 

În turul doi s-a calificat miercuri și tânăra Xinyu Wang (21 de ani) care a învins-o în două seturi scurte, 6-2 și 6-4, pe Magda Linette, favorita 5 a turneului. Următoarea adversară pentru Wang va fi Anna Blinkova, care vine din calificări și are deja trei meciuri câștigate la Cluj.

 

Xinyu Wang: „Sunt foarte bucuroasă, e prima dată când joc în România, am ajuns în urmă cu o zi, n-am avut prea mult timp pentru acomodare, dar azi am jucat un meci bun. M-am bucurat să fiu pe teren, așa că vă mulțumesc tuturor. Am venit de una singură la Cluj, dar am prieteni care mă susțin”.

Dalma Galfi este ultima jucătoare care și-a câștigat locul în turul doi, după un meci superb cu Lucia Bronzetti. Galfi își continuă astfel un sezon solid, în care a ajuns în turul trei la US Open și a jucat prima ei finală într-un turneu de categorie WTA (125K, Contrexville). În optimile de finală, ea o va întâlni la Cluj pe Parrizas-Dias Nuria, cu care a mai jucat de două ori până acum.

 

Dalma Galfi: „E prima dată când sunt la Cluj, îmi place foarte mult și orașul, dar mai ales turneul și tot ce ne oferă. Totul e perfect, avem tot ce ne trebuie aici. Și o să revin în România curând, pentru meciul nostru de Fed Cup”.

Joi, 13 octombrie, turneul din Cluj continuă cu ultimele meciuri din optimile de finală. Românca Gabriela Ruse va lupta pentru un loc în sferturi cu Xiyu Wang.

Terenul Central:

  • Golubic (SUI) vs [4] A. Potapova
  • Galfi (HUN) vs N. Parrizas Diaz (ESP)
  • [Q] Y. Bonaventure (BEL) vs [2] A. Kalinina (UKR)
  • NB 6:00 PM [WC] E. Ruse (ROU) vs [7] Xiyu Wang (CHN)
  • Xinyu Wang (CHN) vs [Q] A. Blinkova

Terenul 2:

  • [1] K. Flipkens (BEL) / L. Siegemund (GER) vs L. Bronzetti (ITA) / J. Paolini (ITA)
  • Rakhimova / Y. Sizikova vs [2] U. Eikeri (NOR) / T. Mihalikova (SVK)
  • Dart (GBR) / M. Niculescu (ROU) vs V. Golubic (SUI) / X. Han (CHN)
  • Bondar (HUN) / D. Galfi (HUN) vs A. Gabueva / A. Zakharova

Turneul de tenis Transylvania Open WTA250 se desfășoară în perioada 8-16 octombrie, pe hard, în sala polivalentă BT Arena din Cluj-Napoca. 32 de jucătoare concurează la simplu și 16 echipe la dublu. În joc au fost puse 280 de puncte WTA și premii în valoare de 251.750 de dolari.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*