• Str. Eroilor 378 Floresti, Jud Cluj
Open

Evenimente Cluj

Evenimente Cluj

We are here!

Calenadar Evenimente Cluj

Cluj-Napoca, oraşul numit şi cuoscut sub numele de ‘Inima Transilvaniei’, municipiul de reşedinţă a judeţului Cluj, unul dintre cele mai importante centre academice, culturale, industriale din România, a devenit cu timpul şi oraşul în care, sunt organizate cele mai multe şi mai cunoscute festivaluri de muzică. De-a lungul timpului, aici au luat naştere o mulţime de frumoase festivaluri, îndrăgite atât de români cât şi de străini, atraşi din ce în ce mai mult, atât de frumuseţea oraşului, dar şi de dragostea pentru muzică.

November 2023

MO
TU
WE
JOI
VIN
SA
SU
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
Events for 1st November
Events for 2nd November
No Events
Events for 3rd November
No Events
Events for 4th November
Events for 5th November
No Events
Events for 6th November
No Events
Events for 7th November
No Events
Events for 8th November
No Events
Events for 9th November
No Events
Events for 10th November
No Events
Events for 11th November
No Events
Events for 12th November
No Events
Events for 13th November
No Events
Events for 14th November
No Events
Events for 15th November
No Events
Events for 16th November
No Events
Events for 17th November
No Events
Events for 18th November
No Events
Events for 19th November
No Events
Events for 20th November
No Events
Events for 21st November
No Events
Events for 22nd November
No Events
Events for 23rd November
No Events
Events for 24th November
No Events
Events for 25th November
No Events
Events for 26th November
No Events
Events for 27th November
No Events
Events for 28th November
No Events
Events for 29th November
No Events
Events for 30th November
Events for 1st December

Festivaluri precum Electric Castle, Untold, TIFF, JAZZ in The Park adună anual laolaltă, zeci de mii de oameni din toate colţurile Europei, mânaţi de aceeaşi pasiune şi anume muzica.

Electric Castle: în anul 2013, pe domeniul Castelului Bánffy, are loc prima ediţie a festivalului de muzică Electric Castle. La acel moment, în anul debutului, festivalul a adus împreună 32.000 de oameni. În timpul celor trei zile de festival, participanţii s-au putut bucura de artişti şi formaţii precum: MorcheebaPendulum DJ Set, Feed Me, James Zabiela, Fritz Kalkbrenner, Dope DOD, Dub Pistols, Stanton Warriors, A Skillz, Krafty Kuts, Wankelmut, Telepopmusik etc.

În fiecare an, tot mai mulţi iubitori de muzică au început să participle la festival. Iar la ediţia din 2019, a avut loc şi o premieră în viaţa festivalurilor din România. O echipă de translatori în limbajul semnelor, au putut face accesibilă participarea la festival a persoanelor cu deficienţe de auz.

 Untold: anul 2015, în Cluj, care este al doile centru universitar din România, este anul în care acest oraş apreciat de mulţi, în special de tineri, devine Capitala Europeană de Tineret. Acest an nu se putea să nu fie unul special, marcat de evenimente importante, care să rămână în istoria oraşului şi în amintirea oamenilor. Pe parcursul întregului an, au fost organizate o mulţime de evenimente, dar cel mai important eveniment organizat în acest an de sărbătoare este prima ediţie a festivalului UNTOLD.

Festivalul UNTOLD a făcut ca într-adevăr oraşul să merite din plin titlu de Capitala Europeană a Tineretului, deoarece evenimentul a atras o mulţime de tineri din toată Europa. Astfel că, pe parcursul celor 4 zile de festival au participat zilnic 60.000 de oameni, lucru care a făcut din UNTOLD cel mai mare festival de muzică din România.

 Din 2015 şi până în prezent festivalul UNTOLD se desfăşoară anual în Cluj Napoca, excepţie făcând anul 2020, an care a fost marcat de pandemia de Coronavirus la nivel global. An de an festivalul continua să adune la un loc mulţimi mari de tineri şi nu numai, pasionaţi şi îndrăgostiţi de muzică.

JAZZ in The Park: în anul 2013, tot în Cluj, este fondat un alt festival de muzică, JAZZ in The Park, devenind rapid unul dintre cele mai apreciate şi importante festivaluri de muzică de gen din Europa. An de an, festivalul a adus în oraş o mulţime de artişti apreciaţi precum Marcus Miller, Robert Glasper, Bill Laurance, Ghost Note, Dhafer Youssef, Hindi Zahra. În 2019 are loc o premieră pentru festivalurile de muzică jazz din România.  În cadrul prestigioasei competiţii europene, European Festival Awards,  JAZZ in The Park a obţinut trofeul categoriei ‘Best Small European Festival’.