Regal de muzică clasică la Cinema Florin Piersic – Cluj: Soprana Paula Jeckstadt și baritonul Michael Havlicek, invitați speciali în concertul „VIENA MAGIC” susținut de orchestra JOHANN STRAUSS ENSEMBLE
Soprana Paula Jeckstadt și baritonul Michael Havlicek, invitați speciali în concertul „VIENA MAGIC” susținut de orchestra JOHANN STRAUSS ENSEMBLE, la Cinema Florin Piersic din Cluj
Cele mai frumoase compoziții muzicale clasice ale tuturor timpurilor vor răsuna pe 12 decembrie, la Cinema Florin Piersic din Cluj, în cadrul concertului „Viena Magic” susținut de celebra orchestră Johann Strauss Ensemble sub bagheta dirijorului Russell McGregor. Menit să introducă publicul în atmosfera sărbătorilor de iarnă, concertul cuprinde unele dintre capodoperele marilor compozitori Johann Strauss I și II, Franz Lehar, Karl Komzak, Julius Fucik, precum și temele de Crăciun compuse de Johann Sebastian Bach.
În acompaniamentul celor 35 de muzicieni austrieci, spectatorii se vor putea bucura de un adevărat regal muzical, presărat cu momente de dans și recitaluri extraordinare susținute de două dintre vocile reprezentative ale scenei austriece – soprana Paula Jeckstadt și baritonul Michael Havlicek. Concertul Viena Magic va avea o durată de două ore, fără pauză, iar biletele sunt disponibile, la prețuri ce variază în funcție de categoria de loc, pe Iabilet.ro, Ticketnet.ro, Bilete.ro, Eventbook.ro și la casa de bilete Cinema Florin Piersic. În această perioadă, persoanele interesate beneficiază de o reducere de 30% la achiziționarea biletelor rezervate prin Iabilet.ro, și Bilete.ro.
Soprana Paula Jeckstadt este una dintre cele mai aplaudate voci de operă pe scenele din Austria și Germania. Fiind catalogată de critici drept una dintre cele mai promiţătoare soliste ale generaţiei tinere, soprana Paula Jeckstadt are un glas cald și suav ce pare a fi predestinat romanticilor. Stilul său interpretativ a fost perfecționat de-a lungul timpului de Ingeborg Hallstein, Edith Mathis, Margreet Honig, Inge Borkh, Anne le Bozek, Siegfried Jerusalem, Willy Decker, Adam Benzwi și Max Hopp, Stefan Herheim, Karlheinz Hanser, Elly Ameling, Thomas Seyboldt și Dagmar Trefz. În prezent interpretează numeroase roluri principale în spectacole de operă și spectacole solo pe scenele europene, având colaborări constante cu Volksoper Viena, Filarmonica Württemberg Reutlingen și Royal Opera House.
Baritonul Michael Havlicek a fost invitat în numeroase concerte ale orchestrei Johann Strauss Ensemble din țara noastră și este renumit pentru abilitățile excepționale de actor și interpret în spectacole de operă sau operetă. Absolvent al Conservatorului din Vienna, Michael Havlicek a obținut numeroase premii internaționale și a susținut cu succes o serie de concerte și recitaluri pe marile scene din Japonia, Africa de Sud, Argentina, Germania și SUA. Din anul 2011, este angajat al Vienna Volksoper, fiind aplaudat îndelung pentru aparițiile sale în rolurile principale – Papageno (Flautul magic), Masetto (Don Giovanni), Boni (Csardasdürstin), Pappacoda (Noaptea la Veneția), Baron Douphol (La Traviata), Gustl (Țara zâmbetelor) sau Dancairo (Carmen). După debutul său la Teatrul Muzical din Linz (2017), a interpretat rolurile: Danilo (Văduva veselă), Boni (Csardásfürstin), Vater (Hänsel și Gretel ), Paul (Opernball ), Schaunard (La Boheme) și Hunter (Rusalka), iar în 2019, pentru rolul Doctor Falke în cadrul Festivalului Kufstein. În 2020 și-a făcut debutul pe scena Teatrului de Stat din Karlsruhe ca Papageno, iar în 2021 a interpretat rolul lui Don Fernando în „Fidelio”, urmat de „Porgy” în 2022, la Classic Festival Lech. Începând din acest an, baritonul Michael Havlicek se bucură de succes pe scena Teatrului Muzical din Linz, unde joacă în rolul lui Fritz Kothner al show-ului „Die Meistersinger von Nürnberg”, dirijat de Markus Poschner.
Atracția concertelor susținute de orchestra Johann Strauss Ensemble se datorează într-o bună parte magnetismului lui Russel McGregor, dirijor și prim-solist al orchestrei, deținător al unei viori fabricate de Carlo Giuseppe Testore în anul 1697, „sora mai mică” a celebrei viole a lui Wolfgang Amadeus Mozart. Russel McGregor s-a alăturat ansamblului în anul 2004. Respectând tradiția concertelor Strauss din secolul XIX, acesta dirijează în stilul Stehgeiger, adică din poziția de solist. În acompaniamentul sau sub bagheta dirjorului Russel McGregor au performat artiști internaționali precum Luciano Pavarotti, Jose Carreras sau Ildiko Raimondi. Toate recomandările și experiența concertelor precedente oferite de Johann Strauss Ensemble creează premisa unui spectacol deosebit care încântă auditoriul.
Întrucât concertele anuale ale orchestrei Johann Strauss Ensemble sunt susținute cu casa închisă, organizatorii le recomandă tuturor spectatorilor interesați să își achiziționeze biletele din timp.
Despre Johann Strauss Ensemble:
Istoria orchestrei Johann Strauss Ensemble începe în anul 1985, când a fost fondată de către membri ai Bruckner Orchester din Linz. Grupul lucrează de atunci fără întrerupere la perfecționarea sunetului și stilului, adăugând piese noi și inovatoare repertoriului standard. Orchestra îi datorează o mare parte din evoluția profesională violonistului și dirijorului Russell
McGregor s-a născut în Oxford, dar a crescut în Melbourne, Australia, unde la vârsta de 7 ani a început să studieze vioara. Din 1992 Russell locuiește în Viena, iar din 1997 este concertmaestru și dirijor al orchestrei Palatului Schöbrunn. Încă de la început, Johann Strauss Ensemble a încercat să își dezvolte repertoriul într-un mod care combină numeroasele lucrări muzicale ale familiei Strauss cu compoziții noi. Orchestra acordă o importanță specială neutralizării tendinței de comercializare care este din ce în ce mai des asociată cu muzica vieneză. Faptul că sediul principal al JSE se află în Linz joacă un rol crucial în definirea personalității ansamblului, permițând grupului să combine stilul muzical al Austriei Superioare cu magia Vienei. Orchestra propune des colaborări unora dintre cei mai buni compozitori contemporani, special pentru a fi interpretate de JSE. Printre compozițiile deja realizate se numără aranjamente de Roland Neuwirth și Guido Mancusi, și piese de Werner Steinmetz și Manfred Kammerhofer.
Visul meu este sa vizionez din sala Concertul de la Viena de Anul Nou si nu la televizor. Nu cred ca a fost vreun an, de când eram copil sa nu stau lipita de televizor in 1 ianuarie, cand se trasmitea concertul. Nu știu dacă voi reuși vreodată!!!! Așa că dacă as câștiga visul meu pe jumătate ar fi îndeplinit.