• Str. Eroilor 378 Floresti, Jud Cluj
Open

Peste 370.000 de lei strânși pentru bătrânii singuri din Cluj la Walking Month 2020

Peste 370.000 de lei strânși pentru bătrânii singuri din Cluj la Walking Month 2020

O nouă ediție Walking Month s-a încheiat, joi, și o nouă cauză socială reușește să-și contureze un viitor mulțumită donațiilor strânse. Patru săptămâni de competiție au însemnat 2252 de oameni care au reușit să strângă peste 370 de mii de lei pentru bătrânii singuri și fără posibilități din Cluj.

In septembrie, programul „Masa pe roți” al Serviciului de Ajutor Maltez România risca să fie suspendat, după 25 de ani de funcționare, în lipsa finanțărilor. Cei 120 de vârstnici care primeau câte o masă caldă în fiecare zi ar fi rămas fără un ajutor vital, ce le asigură o viață cât de cât normală. Este vorba de cazuri cu probleme sociale dureroase, vârstnici fără familie, mulți dintre ei cu grade diverse de dizabilitate. Betfair Romania Development, organizatorul concursului caritabil Walking Month, a lansat un apel către toți cei dornici să intre competiția celor mai mulți pași făcuți într-o lună și astfel să doneze pentru bătrâni.

Un număr de 2252 de participanți au reușit să facă, într-o singură lună, 679.829.455 de pași, dar, mai important, au reușit, prin donațiile lor, să strângă suma de 370.814 lei. Tradus în mese calde, acest lucru înseamnă că „Masa pe roți” va putea livra peste 26.000 de mese în următorul an pentru vârstnicii din program.

Recordul celei de-a 6-a ediții Walking Month 2020 a fost stabilit de Maria Svarisciuc, concurenta ce a reușit să facă într-o singura lună peste 2,5 milioane de pași. Ei i s-au alăturat concurenți de toate vârstele și ocupațiile, anul acesta competiția înregistrând un număr impresionant de persoane de peste 60 de ani care au ales să concureze. Senioara absolută a fost Angela Olteanu, de 72 de ani, căreia organizatorii i-au și oferit un premiu special. La polul opus, copii au fost și ei parte din competiție, reușind performanțe pe care orice adult ar trebui să le invidieze. La 6 ani, David Roman, premiat drept cel mai tânăr și înfocat susținător Walking Month, a recunoscut că pentru el o zi proastă a însemnat să aibă doar 20.000 de pași înregistrați.

Pentru al doilea an la rând, în 2020, Betfair Romania Development a deschis competiția intern și colegilor din alte locații europene ale companiei, concursului din Cluj alăturându-se peste 370 participanți din Marea Britanie, Irlanda, Malta și Portugalia care au pășit pentru a susține alte 5 cauze sociale locale.

Walking Month

Donațiile intrate în contul Serviciului Maltez au fost posibile datorită concurenților dar și companiilor care au ales să se implice. Toate costurile organizării Walking Month au fost suportate de către Betfair Romania Development, în parteneriat cu Banca Transilvania, care au făcut și donații suplimentare. Alte 20 de companii din Cluj au donat, fie prin înscrierea angajaților, fie direct către cauză.

Despre Walking Month

Walking Month este un concurs caritabil inițiat, în 2015, de Betfair Romania Development prin intermediul căruia, până în prezent, au fost donați peste 1 milion de lei ce au ajutat în susținerea mai multor cauze umanitare. Walking Month 2020

Cauzele susținute au fost dotarea cu aparatură medicală a unui spital de copii din Cluj-Napoca; asigurarea de terapii pentru copiii cu dizabilități neuro-motorii, susținerea primul taxi comunitar gratuit destinat persoanelor care nu se pot deplasa, asigurarea pregătirii sportivilor României legitimați la clubul Lamont pentru Jocurile Paralimpice 2021 și crearea primei ambulanțe sociale din Transilvania.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*