• Str. Eroilor 378 Floresti, Jud Cluj
Open

Concert aniversar

Concert aniversar

“Corul de cameră transilvănean dedicat muzicii vechi, Schola Cantorum Transsylvaniensis, va susține un concert aniversar duminică, 7 aprilie 2024, de la ora 19.00, în Biserica Sfântul Mihail din Cluj-Napoca.
Oratoriul “Patimile după Sfântul Ioan” de Johann Sebastian Bach pentru orchestră, cor și soliști a fost interpretat pentru prima dată în urmă cu 300 de ani, tot pe data de 7 aprilie, în anul 1724. La Cluj-Napoca, ultima oară întreaga lucrare a fost interpretată în anul 2016. De atunci au mai fost interpretate doar fragmente ale acestei lucrări monumentale.
Muzicienii vor interpreta lucrarea la instrumente de epocă, printre care amintim vioara barocă, viola da gamba și querflöte. Interpretarea cu aceste intrumente presupune utilizarea acordajului baroc, care este cel de 415 Hertz în loc de 442 Hertz, acesta din urmă fiind acordajul modern.
Soliști: 
– Renáta Gebe-Fügi (soprană)
– Melinda Duffner (alto)
– Ioan Ovidiu Stancu – Pilat (bas)
– Vilmos Róbert György – Isus (bas)
– Hans-Jörg Gaugelhofer – Evanghelist (tenor)
Concertmaestru:
– Csilla Szövérdi
Orgă:
– Zsuzsanna Csengeri-Kostyák
Clavecin:
– Erich Türk
Dirijor: 
– Erzsébet Windhager-Geréd
Intrarea este liberă, donațiile sunt binevenite.”

Date

Apr 07 2024
Expired!

Time

19:00 - 21:00

LOCATIE

Biserica Sfântul Mihail
Biserica Sfântul Mihail, QHCQ+3R, Piața Unirii, Cluj-Napoca 400015
CATEGORIE

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*