• Str. Eroilor 378 Floresti, Jud Cluj
Open

Victorii românești la Transylvania Open WTA 250

Prima zi a Transylvania Open WTA 250, primele victorii pentru jucătoarele din România

 

Ana Bogdan a învins-o pe Alycia Parks. Marți: duel românesc și meciul Karolínei Plíšková

 

 

Prima zi a primului tur la Transylvania Open WTA 250 a adus și primele victorii pentru jucătoarele din România. Ana Bogdan, cea mai bine clasată jucătoare de pe tabloul principal de simplu, a susținut meciul zilei de luni. Ea a învins-o pe americanca Alycia Parks în două seturi strânge, scor 7-5, 7-5.

Ana Bogdan: ”A fost un meci intens, mă așteptam să fie așa pentru că este o jucătoare puternică, dar am fost foarte motivată și foarte determinată să joc cât mai bine și să fac un meci frumos. A returnat unele mingi foarte bine și a trebuit să accept. Nu simți același lucru la alte turnee din străinătate, de aceea aleg să joc cât mai mult aici, acasă și sper să petrec cât mai mult timp în competiție, la Transylvania Open.”

Ana Bogdan

Anna Blinkova, cea care a câștigat trofeul Transylvania Open în 2022, a ajuns luni la opt victorii consecutive, cu un meci câștigat categoric în fața Simonei Waltert. Următoarea adversară pentru Blinkova va fi Nuria Parrizas-Diaz, care a obținut și ea, în primul tur, o victorie importantă în partida cu Laura Siegemund. Clara Tauson a început Transylvania Open cu o victorie clară în fața Nadiei Podoroska: 6-3, 6-1. Prima zi a turneului a adus victorii și pentru Camila Osirio și Arantxa Rus, favorita numărul 1 a turneului.

Match of the day

La dublu, Andreea Mitu și Jaqueline Cristian au câștiga partida jucată cu Mara Gae și Anca Todoni.

Jaqueline Cristian: ”E cel mai bun WTA 250 din lume! Ne simțim foarte bine aici. Azi am avut un meci foarte bun, solid. Chiar am jucat bine, e prima oară când am jucat cu Andreea. Am avut o comunicare foarte bună. E un început bun pentru Transylvania Open.”

Jaq_Mitu

Pentru Jaqueline Cristian, turneul continuă marți cu un duel românesc. Ea va juca cu Miriam Bulgaru, în penultimul meci al zilei de pe Terenul Central. Ultimul meci de marți va fi cel dintre Karolína Plíšková, fost lider mondial care rămâne capul de afiș al ediției actuale a Transylvania Open WTA 250. Ea va juca cu tânăra Sinja Kraus din Austria, jucătoare venită din calificări.

Programul meciurilor TERENUL CENTRAL – start ora 11.00:

[Q] A. Cornet (FRA) vs Y. Wickmayer (BEL)
[WC] A. Todoni (ROU) vs [Q] E. Andreeva
NB 3:30 PM A. Sevastova (LAT) vs [WC] A. Mitu (ROU)
NB 6:00 PM [WC] M. Bulgaru (ROU) vs J. Cristian (ROU)
K. Pliskova (CZE) vs [Q] S. Kraus (AUT)

Programul meciurilor TERENUL 2 – start ora 11.00:

[Q] H. Dart (GBR) vs [LL] A. Bondar (HUN)
Z. Bai (CHN) vs [2] T. Maria (GER)
T. Korpatsch (GER) vs [6] E. Avanesyan
After suitable rest [4] A. Bondar (HUN) / K. Zimmermann (BEL) vs S. Errani (ITA) / A. Rus (NED)
A. Bogdan (ROU) / N. Podoroska (ARG) vs [2] V. Hruncakova (SVK) / A. Panova

Rezultatele meciurilor de luni, 5 februarie:

R16 – E. Lechemia (FRA) / O. Nicholls (GBR) d. A. Gamiz (VEN) / A. Siskova (CZE) 64 63
R16 – C. McNally (USA) / A. Muhammad (USA) d. L. Marozava / K. Piter (POL) 64 63
R16 – [WC] J. Cristian (ROU) / A. Mitu (ROU) d. [WC] M. Gae (ROU) / A. Todoni (ROU) 64 64
R32 – [1] A. Rus (NED) d. G. Minnen (BEL) 75 61
R32 – [8] A. Bogdan (ROU) d. A. Parks (USA) 75 75
R32 – C. Tauson (DEN) d. [9] N. Podoroska (ARG) 63 61
R32 – N. Parrizas Diaz (ESP) d. L. Siegemund (GER) 64 64
R32 – [3] A. Blinkova d. [Q] S. Waltert (SUI) 63 60
R32 – C. Osorio (COL) d. [7] V. Tomova (BUL) 62 64

Arantxa Rus

În total, 32 de jucătoare concurează la meciurile de simplu, și 16 echipe la dublu. Cinci jucătoare din România se află pe tabloul principal de simplu al Transylvania Open WTA 250: Ana Bogdan, Jaqueline Cristian, Andreea Mitu (WC), Miriam Bulgaru (WC) și Anca Todoni (WC).

Bilete și acces

 

Cei care doresc să vină la Transylvania Open pot achiziționa bilete sau abonamente de pe site-ul entertix.ro. Costul lor variază între 65 și 190 de lei și oferă acces la toate meciurile din ziua respectivă, de la ambele terenuri de joc, iar prețul unui abonament este de 590 lei.

Victorii românești la Transylvania Open WTA 250

Cea de-a patra ediție a turneului de tenis din Cluj-Napoca are loc în sala polivalentă BTarena din Cluj-Napoca, în perioada 3-11 februarie 2024. Meciurile se joacă indoor, pe hard, pe cele două terenuri de tenis amenajate. În total, 32 de jucătoare concurează la meciurile de simplu, și 16 echipe la dublu, pentru 250 de puncte WTA și premii în valoare de 267,082$.

Despre Transylvania Open WTA 250

Transylvania Open este cel mai important turneu de tenis feminin din România și face parte din categoria WTA 250. Evenimentul reunește jucătoare de top din întreaga lume pentru o săptămână de competiție intensă în BT Arena din Cluj-Napoca. Cu o creștere constantă în popularitate, Transylvania Open WTA 250 continuă să promoveze tenisul feminin în România și în lume.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*