• Str. Eroilor 378 Floresti, Jud Cluj
Open

Turneul Național de Paște „Săptămâna Patimilor” la final

„Săptămâna Patimilor” la final

Turneul Național de Paște „Săptămâna Patimilor” la final

8 concerte, peste 7.000 de spectatori și emoția muzicii pascale în interpretarea Corului Madrigal

În perioada 29 martie – 13 aprilie 2023, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin a susținut 8 spectacole în cadrul Turneului Național de Paște „Săptămâna Patimilor”, la Bacău, Iași, Târgu Mureș, Brașov, Sibiu, Cluj-Napoca, Oradea și București.

Înregistrarea Spectacolului Extraordinar „Săptămâna Patimilor” de la București va fi difuzată duminică, 16 aprilie, de Paște, la ora 20:00 pe Trinitas TV și luni, a doua zi de Paște, de la ora 21:00 pe Radio Trinitas.

 „Săptămâna Patimilor 2023 a fost unul dintre cele mai complexe turnee organizate de noi în ultimii ani. Am străbătut 3000 de kilometri să fim alături de public în 8 orașe, într-un timp record, iar efortul nostru a fost de fiecare dată răsplătit de căldura cu care am fost primiți. În fiecare dintre orașele în care am concertat, am desfășurat Turneul de promovare Cantus Mundi, în cadrul căruia am setat proiecte regionale importante, alături de oameni destoinici din adminitsrația publică locală, inspectorate, profesori și dirijori. Nimic din toate acestea nu ar fi putut fi realizate fără extraordinara echipă Madrigal – Cantus Mundi, căreia îi mulțumesc cu recunoștință. Mulțumesc, de asemenea, partenerilor noștri, care sunt mereu alături de noi în inițiativele noastre. Sărbători luminate tuturor!” – a declarat Emil Pantelimon, managerul Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” și regizorul spectacolului.

Turneul Național de Paște „Săptămâna Patimilor” la final

Spectacolul „Săptămâna Patimilor” a fost dirijat de Anna Ungureanu – dirijorul principal și Cezar Verlan – dirijorul secund, care au inclus în repertoriu bijuterii ale muzicii pascale bizantine și din Vestul Europei. Actorii Corneliu și Pavel Ulici au întregit firul epic al montării cu texte sacre și universale, iar peste 1.300 de copiii din corurile Programului Național Cantus Mundi din România și Republica Moldova au cântat alături de Corul Madrigal în cele 8 spectacole.

„Suntem la finalul unui turneu național plin de emoție, lumină și dăruire. Întâlnirea Corului Madrigal cu spectatorii și cu corurile de copii din țară este întotdeauna pentru noi un motiv de bucurie și recunoștință, este modul în care putem transmite speranță, iubire, spiritualitate și un sentiment puternic de solidaritate și de comunitate, atât de necesar în această perioadă. Le mulțumim tuturor!” – Anna Ungureanu, dirijorul principal al Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”

Regia și scenariul Spectacolului Extraordinar de Paște „Săptămâna Patimilor” au fost semnate de Emil Pantelimon, decorurile de Vladimir Turturica, iar design-ul de lumini de Alin Popa. Dorin Popovici a creat video mapping-ul, iar Gabriel Scîrlet a semnat regia muzicală.

Turneul Național „Săptămâna Patimilor” s-a bucurat de prezența unui public numeros de peste 7.000 de spectatori iar sâmbătă, 8 aprilie, spectacolul de la Cluj-Napoca a fost difuzat în direct pe TVR Cultural pentru telespectatorii din toată țara. Spectatorii și iubitorii muzicii Corului Madrigal au primit spectacolul „Săptămâna Patimilor” cu bucurie:

„Un spectacol grandios, foarte profund. Decorul a fost impresionant, corul m-a lăsat fără cuvinte. E prima oară când particip la un astfel de spectacol.” – spectatoare din Brașov

„Este prima dată când particip la un spectacol Madrigal și este absolut magnific.” – spectatoare din Sibiu

„Spectacolul din seara asta a fost înălțător, minunat, cu un repertoriu extraordinar, cu Madrigalul care e așa cum îl știm noi, genial, cu un dirijor pe măsură si cu copiii care au completat tabloul.” – spectatoare din Sibiu

„A fost minunat, înălțător. De la un an la altul tot mai spectaculos.” – spectator din Cluj-Napoca

„Dumnezeu a fost aici cu noi, în mod sigur. Cred ca Madrigalul este un cor de îngeri coborât din cer și cred că este cea mai impresionantă lecție despre artă, despre performanță și despre unirea cu Dumnezeu.” – spectatoare din Oradea

Turneul Național „Săptămâna Patimilor” face parte din programul aniversar „MADRIGAL 60”, care marchează anul acesta 6 decenii de activitate neîntreruptă, excelență în muzică și diplomație prin cultură pentru Corul Madrigal, devenit un simbol al constanței artistice naționale, dar și al relevanței culturale și de imagine a României în lume.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*