• Str. Eroilor 378 Floresti, Jud Cluj
Open

Spectacol total la Sports Festival!

Spectacol total la Sports Festival

Horia Tecău și invitații săi au făcut show pe terenul de tenis Spectacol total 

Spectacol de tenis în cea de-a doua zi a Sports Festival, la BT Arena din Cluj-Napoca. Horia Tecău a făcut, alături de invitații săi, un show absolut în fața a aproape 7000 de fani. Sportivul, vicecampion olimpic şi triplu câştigător de Grand Slam la dublu și dublu mixt, a jucat meciul oficial de retragere din cariera de sportiv. El i-a avut alături pe Simona Halep, suedezul Robert Lindstedt (fost partener la dublu), Bethanie Mattek Sands (fosta parteneră de dublu-mixt cu care a câștigat Australian Open), Andrei Pavel și Marius Copil. În teren a intrat și Patrick Mouratoglou, antrenorul Simonei Halep. Spectacol total  Spectacol total  Spectacol total 

Meciurile au fost un mix neconvențional de joc și momente surpriză. Sportivii au făcut schimburi surprinzătoare de echipă, au jucat cu copiii de mingi, cu Stere Halep, tatăl Simonei Halep, dar și cu primarul orașului Cluj-Napoca, Emil Boc. Nu au lipsit nici momentele artistice și surprizele pregătite de organizatori pentru Horia Tecău: Ilie Năstase i-a oferit cadou, în deschiderea spectacolului, racheta de lemn cu care a devenit nr. 1 ATP, cu semnătura lui.

Gemenele Yulia și Olia Mosienko din Ucraina, semifinaliste la Românii au talent 2022, au susținut un număr de acrobații intitulat simbolic: ”Am avut un vis de pace”. La finalul serii, Horia Tecău a invitat toți copiii alături de el, pe teren, pentru show-ul de confetti.

Vineri, sute de pasionații de tenis au asistat la Masterclass-ul lui Patrick Mouratoglou, antrenorul Simonei Halep: The art of coaching. În cea de-a doua zi a festivalului au avut loc și sesiuni de inițiere în peste 20 de sporturi, activități sportive și concerte la scena din zona centrală a festivalului, iar fanii au putut asista la discuții cu Diana Pirciu (reprezentant Academia Națională de Fotbal), Adrian Mutu, Cristiana Pîrv și Jaqueline Cristian în cadrul sesiunilor gratuite Sports Talks.

Sports Festival – Ziua 3

 

Cea de-a treia zi a Sports Festival va începe în forță, cu Crosul Super Eroilor, un eveniment dedicat alergătorilor care își doresc să facă sport, dar și să ajute. Cea mai mare parte din taxele de înscriere vor merge către proiectul Spitale Publice din Bani Privați, a cărui misiune este aceea de a aduce spitalele din România la standardele cele mai noi, prin proiecte de renovare, reabilitare și dotare cu echipamente moderne.

Alergătorii se vor întrece la una din cele 4 probe ale competiției: Pro (10k), Beginner (5k), Family Run (3k) și Kids Race (400 m). Startul se va da sâmbătă, la ora 09.00, de pe Cluj Arena, iar încălzirea se va face cu fostul fotbalist Ionuț Rada.

Cauza Spitale Publice din Bani Privați este susținută de Codin Maticiuc, care va alerga și el la Crosul Super Eroilor, alături de mai multe vedete și influenceri precum: Selly (Andrei Șelaru), Ana Morodan, Dani Oțil și Răzvan Simion, Monica și Ana Odagiu, Giulia și Vlad Huidu, Alex Cazacu, George Tănase, Ionuț Rusu, Cosmin Stanciu, Cosmin Natanticu, Ioana State, Robert Zanidache, Cătălin Cazacu, Andrei Ciobanu, Sorana Darclee și Andrei Stoica.

Între orele 10:00-12:00 va avea loc Ora de tenis cu Horia Tecău care va iniția în tenis 20 de copii, dintre care jumătate ucrainieni. Acțiunea este organizată de UNICEF, iar lecții oferite de marele tenismen român vor avea loc pe terenul de tenis din BT Arena, cel pe care s-a jucat și meciul de retragere al lui Horia Tecău.

Sesiunile Sports Talks vor continua sâmbătă cu discuții despre sportul românesc și performanță:

  • Mihai Silvășan (13:00) – antrenorul echipei de baschet U-Banca Transilvania
  • Ilie Năstase (14:00) – tenismen profesionist, fost numărul 1 mondial
  • Emil Boc (15:00) – primarul municipiului Cluj-Napoca

Tot mâine va avea loc lansarea cărții autobiografice a lui Adrian Mutu, Revenirea din infern. Evenimentul va avea loc la hotel Radisson Blu, de la 17:00, iar la el vor participa, alături de Adrian Mutu și de jurnalistul Cătălin Oprișan, vedete din lumea sportului care i-au fost aproape fostului căpitan al echipei naționale pe tot parcursul carierei sale. Printre acestea se va număra și celebrul antrenor al Briliantului, Cesare Prandelli, cel care a semnat și cuvântul-înainte al cărții.

Super enduro-show este evenimentul dedicat pasionaților de adrenalină (18:00-20:00). Motoarele vor fi turane pe un circuit special creat pe Aleea Stadionului. De la ora 19:30 va avea loc Parada Cluburilor Sportive. Participanții la Sports Festival vor defila cu steaguri și muzică pe aleea din Parcul Central Cluj-Napoca până în fața scenei de pe platoul Cluj Arena. Evenimentul se va încheia cu un moment special dedicat carierei sportive a Cristianei Pîrv, una dintre cele mai valoroase jucătoare de volei din istoria României.

De la ora 20.00, pe scena festivalului va urca Antonia, iar de la ora 21:45 va avea loc vizionarea în aer liber a meciului Nations League dintre România-Finlanda. Participarea este gratuită.

Sâmbătă, pe tot parcursul zilei vor continua activitățile de inițiere în sport și competițiile sportive organizate în zona centrală a festivalului, Parcul Babeș și Parcul Rozelor din Cluj-Napoca.

Sports Festival este un proiect realizat cu sprijinul cu sprijinul Primăriei, al Consiliului Local Cluj-Napoca, al Consiliului Județean Cluj și al sponsorilor: Banca Transilvania, Superbet, Radisson Blu Cluj, Mastercard, E.ON, Iulius Mall, ProArena, Magic Jackpot , WAM, Metropolitan Life, Zizin, Brainia, Regina Maria, Mega Image, DeLonghi, Verdino, Kinetic, Consiglieri, R-GOL.RO. În parteneriat cu Comitetul Olimpic și Sportiv Român și Federația Română de Fotbal.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*