• Str. Eroilor 378 Floresti, Jud Cluj
Open

Sorana Cîrstea: sper să câștig trofeul Transylvania Open!

TO_2

Componența meciurilor pe tabloul principal de simplu al Transylvania Open 2023

 

Șase românce, în competiție. Sorana Cîrstea: sper să câștig trofeul Transylvania Open!

Transylvania Open WTA 250, cel mai bun turneu din lume la categoria WTA250 în 2022, a debutat sâmbătă, 14 octombrie 2023, cu prima zi de calificări. La finalul meciurilor, pe Terenul Central din BT Arena, Cluj-Napoca, a avut loc ceremonia tragerii la sorți, în prezența lui Patrick Ciorcilă, directorul turneului Transylvania Open WTA 250, și a Soranei Cîrstea, favorita numărul 1 a turneului. Ea o va întâlni în primul tur, pentru prima oară, pe Eva Lys din Germania (locul 119 mondial).

 trofeul Transylvania Open

Sorana Cîrstea: ”Acest turneu este la standarde mult mai înalte decât categoria din care face parte, 250. Totul este exemplar. Mă bucur să fiu din nou aici. Ultima dată am fost la Cluj în 2018, când am făcut parte din echipa de Fed Cup. Sper să fiu aici până la finalul săptămânii viitoare. Este un tablou puternic, cred că vor fi meciuri frumoase și că publicul va avea ce să vadă. E o suprafață de joc mediu spre încet, care cred că mă avantajează. Normal, îmi doresc să câștig acest turneu, dar până acolo sunt cinci meciuri. Trebuie să o iau pas cu pas. Mă gândesc mereu că am doar o adversară de învins, cea din fața mea, ca să pot să merg mai departe.”

Retragerile din competiție a Carolinei Garcia și a Donnei Vekić (din motive medicale), va aduce mai multe șanse de reușită jucătoarelor din România. Sorana, cea mai bine clasată jucătoare româncă la nivel mondial, a devenit favorita numărul 1 a turneului. În total, pe tabloul principal de simplu sunt șase românce: Sorana Cîrstea, Patricia Țig, Ana Bogdan, Jaqueline Cristian, Gabriela Ruse (WC) și Miriam Bulgaru (WC).

Q_1_2

Patrick Ciorcilă, directorul turneului Transylvania Open WTA 250:Sunt onorat să fiu aici, la a treia ediție de Transylvania Open. Puțini știu că am fost foarte aproape să nu mai avem această licență în acest an. Știm că au fost multe retrageri în ultimul moment – dar și noi, ca organizatori, am fost supărați. Ne pare rău. Noi ne dorim mereu să avem cel mai bun tablou posibil. Tot timpul am fost transparenți și am comunicat exact ce jucătoare am știut că vor veni; și am vorbit mult cu ele, de la Caroline Garcia la Donna Vekic. Este final de an, este de înțeles că s-au retras multe, dar eu sunt de părere că anumite lucruri ar trebui să se schimbe pentru organizatori, să nu mai suferim ca imagine după ce comunicăm multe jucătoare de top.

 

Într-o notă mai pozitivă, se anunță un turneu foarte bun, foarte disputat. Avem multe românce pe tabloul de joc. Mă bucur mult că Sorana și-a dorit să fie la Cluj. Așteptăm publicul la sală. În finale și semifinale avem deja vândute 95% din bilete. Sperăm la semifinale cu patru românce și o finală cu două românce. Ar fi senzațional.”

 

Tabloul principal de simplu Transylvania Open 2023:

[1] S. Cirstea (ROU) vs E. Lys (GER)
C. Naef (SUI) vs J. Cristian (ROU)
P. M. Tig (ROU) vs Qualifier
Qualifier vs [7] K. Baindl (UKR)
[3] G. Minnen (BEL) vs D. Snigur (UKR)
A. Friedsam (GER) vs K. Kanepi (EST)
L. Jeanjean (FRA) vs T. Korpatsch (GER)
A. Raina (IND) vs [8] J. Burrage (GBR)
[5] A. Bogdan (ROU) vs V. Tomova (BUL)
[WC] N. Bartunkova (CZE) vs D. Yastremska (UKR)
[WC] M. Bulgaru (ROU) vs Qualifier
N. Noha Akugue (GER) vs [4] R. Masarova (ESP)
[6] Y. Wickmayer (BEL) vs J. Teichmann (SUI)
E. Arango (COL) vs J. Ponchet (FRA)

A. Bondar (HUN) vs Qualifier
[WC] E. Ruse (ROU) vs [2] A. Parks (USA)

Sorana Cîrstea sper să câștig trofeul Transylvania Open

Ilona Georgiana Ghioroaie este ultima jucătoare din România care mai are o șansă să se califice pe tabloul principal. Ea a intrat în turul doi după ce adversara pe care urma să o întâlnească în primul tur a urcat pe tabloul principal ca urmare a retragerii Anastasiei Pavlyuchenkova. Ilona va juca mâine cu Valeriya Strakhova din Cehia.

Accesul publicului în etapa de calificări este gratuit și se face în baza rezervării prealabile a locului.

Programul meciurilor de calificări TERENUL CENTRAL (start ora 12:00):

  1. Oz (TUR) vs M. Matoula (GRE)
    I. Ghioroaie (ROU) vs V. Strakhova (UKR)

Programul meciurilor de calificări TERENUL 2 (start ora 12:00):
E. Makarova vs S. Bandecchi (SUI)
[WC] V. Heisen (GER) vs . Soboleva (UKR)

Sorana Cîrstea_2

Rezultate Calificări ziua I:

Q1 – [6] V. Strakhova (UKR) d. [WC] I. Amariei (ROU) 62 62
Q1 – [2] I. Oz (TUR) d. Q. Gleason (USA) 64 62
Q1 – [7] M. Matoula (GRE) d. [WC] M. Gae (ROU) 62 67(5) 62
Q1 – [3] E. Makarova d. [WC] B. Szabo (ROU) 63 63
Q1 – S. Bandecchi (SUI) d. [5] V. Grammatikopoulou (GRE) 63 46 75
Q1 – [WC] V. Heisen (GER) d. [4] D. Jakupovic (SLO) 64 61
Q1 – [8] A. Soboleva (UKR) d. M. S. Popa (ROU) 62 26 64

Sorana Cîrstea_3

Cea de-a treia ediție a turneului de tenis Transylvania Open WTA 250 are loc în perioada 16-22 octombrie 2023 și include două zile de calificări: 14-15 octombrie. Meciurile se jucă indoor, pe hard, în sala polivalentă BT Arena din Cluj-Napoca. Sala a fost împărțită în două terenuri de joc: Terenul Central și Terenul 2. Pe lângă aceste două terenuri, au mai fost amenajate încă două pentru antrenamente. În total, 32 de jucătoare vor concura la meciurile de simplu, și 16 echipe la dublu. În joc sunt puse 280 de puncte WTA și premii în valoare de 259.303 dolari.

Bilete și acces

Abonamentele la Transylvania Open 2023 sunt sold-out, însă fanii tenisului care vor să vină la turneu mai pot încă să achiziționeze bilete de o zi care oferă acces la toate meciurile din ziua respectivă, de pe ambele terenuri de joc. Pentru zilele de calificări, 14-15 octombrie, publicul are acces gratuit. Biletele la turneu sunt disponibile exclusiv pe entertix.ro și sunt nerambursabile. Entertix este partenerul de ticketing exclusiv al turneului Transylvania Open.

TO_1

Despre Transylvania Open WTA 250

Transylvania Open este cel mai important turneu de tenis feminin din România și face parte din categoria WTA 250. Evenimentul reunește jucătoare de top din întreaga lume pentru o săptămână de competiție intensă în BT Arena din Cluj-Napoca. Cu o creștere constantă în popularitate, Transylvania Open WTA 250 continuă să promoveze tenisul feminin în România și în lume.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*