• Str. Eroilor 378 Floresti, Jud Cluj
Open

Semifinală românească la Transylvania Open WTA 250

Semifinală românească la Transylvania Open WTA 250:

Jaqueline Cristian și Ana Bogdan joacă pentru un loc în finală

Ana Bogdan a susținut vineri cel mai bun meci al turneului de până acum. Victorie impresionantă în fața favoritei nr. 1

Victorii pentru jucătoarele din România în sferturile de finală ale Transylvania Open WTA 250. Jaqueline Cristian și Ana Bogdan s-au calificat vineri, 9 februarie, în semifinale și vor juca sâmbătă pentru un loc în finală. Bogdan a jucat cel mai bun meci pe până acum al acestei ediții a turneului, un meci maraton la finalul căruia a reușit să o elimine din competiție pe favorita numărul 1 a turneului, Arantxa Rus. Cele două jucătoare au oferit publicului aproape trei ore și jumătate de spectacol de tenis și au încheiat partida cu scorul de 3-6, 7-6, 7-6.

Ana Bogdan

Ana Bogdan: „Așa o victorie acasă, să mă bat până la ultimul punct, în atmosfera de azi, e incredibil! Nu am renunțat să cred și să lupt. Am stat la fiecare punct și tot ce mi-am spus e că pot să realizez tot ce îmi doresc eu să realizez aici, dacă joc așa cu sufletul – și asta am făcut până la final. Încă nu pot să cred! Din punct de vedere al emoțiilor, da, este cea mai importantă victorie din cariera mea. Eu azi m-am învins pe mine.”

Ana Bogdan va juca semifinala cu Jaqueline Cristian care vineri a învins-o pe Anastasija Sevastova și s-a calificat în prima ei semifinală Transylvania Open.

Jaqueline Cristian: “Sunt foarte fericită că pot să arăt acest tenis în fața fanilor. Am încercat să mă focusez pe mine și pe jocul meu, știu că e o adversară cu multă experiență, dar am încercat să nu mă uit dincolo de fileu, să fac ce știu mai bine, să mă bucur că sunt pe teren și să termin meciul împăcată, indiferent de rezultat.”

Jaqueline Cristian

Bogdan și Cristian s-au mai întâlnit de două ori până acum și ambele meciuri au fost câștigate de Bogdan.

Ana Bogdan: „Cred că toată lumea își dorea să fim două românce în semifinală, păcat că nu e finala, dar eu mă bucur din tot sufletul că voi fi din nou pe teren mâine (sâmbătă) și vă aștept cu aceeași energie pentru amândouă. Tot ce îmi doresc e să mă bucur de fiecare punct pe care îl voi face aici.”

Ana Bogdan_2

Britanica Harriet Dart a câștigat primul meci al zilei în care a învins-o pe iberica Nuria Parrizas Diaz: 6-3, 6-2. Ea va juca semifinala împotriva Karolinei Pliskova, cea care a câștigat cu ușurință ultimul meci al zilei disputat cu Sara Errani, scor: 6-2, 6-0.

 

Karolina Pliskova: E grozav să mă aflu iar în semifinale. Mă simt deosebit, simt că am jucat foarte bine azi, până acum e clar cel mai bun meci al meu din această săptămână. Simt că în acest turneu meciurile se află în mâinile mele, în sensul în care pot să îmi aleg felul în care joc, dacă e mai agresiv sau nu. Nu am câștigat o finală de ceva vreme, deci ar însemna mult pentru mine. Dar momentan sunt concentrată strict pe meciul de mâine.”

K. Pliskova

Rezultatele meciurilor de vineri, 9 februarie:

SF – C. McNally (USA) / A. Muhammad (USA) d. [WC] J. Cristian (ROU) / A. Mitu (ROU) 63 62
QF – [8] A. Bogdan (ROU) d. [1] A. Rus (NED) 36 76(6) 76(5)
QF – J. Cristian (ROU) d. A. Sevastova (LAT) 63 75
QF – [Q] H. Dart (GBR) d. N. Parrizas Diaz (ESP) 63 62
QF – K. Pliskova (CZE) d. S. Errani (ITA) 62 60

Sâmbătă, 10 februarie, se vor juca semifinalele la simplu și ultima semifinală la dublu.

Programul meciurilor TERENUL CENTRAL – start ora 15.00:

[8] A. Bogdan (ROU) vs J. Cristian (ROU)
NB 5:00 PM [Q] H. Dart (GBR) vs K. Pliskova (CZE)
After suitable rest H. Dart (GBR) / T. Mihalikova (SVK) vs E. Lechemia (FRA) / O. Nicholls (GBR)

Semifinală românească la Transylvania Open

În total, 32 de jucătoare concurează la meciurile de simplu, și 16 echipe la dublu. Două jucătoare din România se află încă pe tabloul principal de simplu al Transylvania Open WTA 250: Ana Bogdan și Jaqueline Cristian.

Bilete și acces

Cei care doresc să vină la Transylvania Open mai pot achiziționa de pe site-ul entertix.ro. Sâmbătă, va fi deschis și inelul 3 din BTarena.

Cea de-a patra ediție a turneului de tenis din Cluj-Napoca are loc în sala polivalentă BTarena din Cluj-Napoca, în perioada 3-11 februarie 2024. Meciurile se joacă indoor, pe hard, pe cele două terenuri de tenis amenajate. În total, 32 de jucătoare concurează la meciurile de simplu, și 16 echipe la dublu, pentru 250 de puncte WTA și premii în valoare de 267,082$.

Despre Transylvania Open WTA 250

Transylvania Open este cel mai important turneu de tenis feminin din România și face parte din categoria WTA 250. Evenimentul reunește jucătoare de top din întreaga lume pentru o săptămână de competiție intensă în BT Arena din Cluj-Napoca. Cu o creștere constantă în popularitate, Transylvania Open WTA 250 continuă să promoveze tenisul feminin în România și în lume.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*