Săptămâna Europeană a Sportului

Săptămâna Europeană a Sportului

Săptămâna Europeană a Sportului: Caiac SMile continuă activitățile sportive gratuite din proiectul „Caiacul, o cultură sportivă inovativă pentru tineret. SMile 2 Sport”

 

În perioada 25-28 septembrie, clujenii pot participa la ore de: caiac, volei, baschet, tenis și, ÎN PREMIERĂ, la inițiere în fotbal cu IONUȚ RADA, jucător profesionist de fotbal

 

Ionut Rada la Săptămâna Europeană a Sportului

Caiac SMile se alătură, la Cluj, proiectului România Be Active – Săptămâna Europeană a Sportului, derulată printr-o serie de evenimente care marchează campania #BeActive a Uniunii Europene de promovare a unui stil de viață activ și sănătos. Astfel, Asociația din Satu Mare, alături de partenerii săi anunță că îi așteaptă pe clujeni la următoarele activități:

 

Luni, 25 septembrie, Baza Sportiva Gheorgheni

17.00 – 19.00: fotbal cu IONUȚ RADA (The Rada Way)

18.00 – 20.00: baschet adaptat (persoane cu dizabilități locomotorii), cu Bianca Vescan

 

Marți, 26 septembrie, Baza Sportivă ”La Terenuri” Mănăștur

15.00 – 17.00: volei, cu Maria Man

 

Miercuri, 27 septembrie, lacul Gheorgheni din Iulius Parc

14.00 – 18.00: caiac, cu Ionuț Stancovici & echipa Caiac SMile

 

Joi, 28 septembrie, Wonderland Resort*

15.00 – 17.00: tenis de câmp, cu Andrei Canciu

 

*Pentru a ajunge la Wonderland, Primăria Cluj-Napoca împreună cu Compania de Transport Public (CTP) pun la dispoziție un autobuz, cu plecare de la ora 14.00 din Stația Opera (Piața Ștefan cel Mare nr 16-17) și întoarcere, la finalul activității, pe același traseu.

 

program activitati Caiac in Saptamana Sportului

Activitățile din Săptămâna Europeană a Sportului sunt destinate atât beneficiarilor proiectului „Caiacul, o cultură sportivă inovativă pentru tineret. SMile 2 Sport”, respectiv persoane cu dizabilități și tineri din centre de plasament, cât și tuturor doritorilor, indiferent de vârstă și sunt cu INTRARE LIBERĂ.

Însă, pentru a putea asigura cea mai bună experiență pentru fiecare participant, rugăm pe cei interesați să participe la activități să se ÎNSCRIE prin completarea următorului formular:

https://forms.gle/EMW5e9jzaPNavu8Z8

activitati sportive la Săptămâna Europeană a Sportului

”Scopul campaniei #BeActive este, până la urmă, și cel al mișcării #TheRadaWay, și anume conștientizarea importanței sportului și a vieții active pentru sănătatea și starea de bine a oamenilor și, implicit, pentru bunăstarea comunităților din care fac parte. Mă bucur să mă alătur, astfel, la nivel de Cluj, Asociației Caiac SMile și Primăriei Cluj-Napoca în acest demers! Îi aștept pe toți cei care doresc să pună piciorul pe o minge de fotbal pentru prima dată (și nu doar pe ei) la un antrenament liber și în aer liber, la Baza Sportivă Gheorgheni, luni, 25 septembrie, între orele 17.00 și 19.00”, spune Ionuț Rada.

 

300 de beneficiari în 6 săptămâni

 

Timp de șase săptămâni, între 1 august și 15 septembrie, 300 de persoane cu diferite dizabilități sau din centre de plasament din județul Cluj au participat la activitățile sportive organizate, la Cluj-Napoca, în cadrul proiectului „Caiacul, o cultură sportivă inovativă pentru tineret. SMile 2 Sport”.

baschet dizabilitati

Proiectul, implementat de Asociația Caiac SMile, a fost susținut de Primăria Municipiului Cluj-Napoca și s-a desfășurat în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj, Regia Autonomă a Domeniului Public (RADP) Cluj-Napoca, Academia de Volei Pîrv11, Club Transilvania, Runners Club, Clubul Paralimpic Salvia 2000 Cluj-Napoca și Wonderland Cluj Resort.

 

Tinerii vizați de program, dar și cei care au dorit să experimenteze un sport nou sau să aprofundeze disciplinele sportive pe care le cunosc deja, au putut practica sporturi în aer liber, precum caiac (pe lac), volei, tenis de câmp, baschet și atletism. Scopul proiectului este de a-i motiva pe tineri, în special pe cei cu nevoi speciale, să practice sportul și să aibă un stil de viață sănătos.

 

Sportul este extrem de important în viața oricui, indiferent de abilități, capacități sau statut. La această ediție a proiectului “Caiacul, o cultură sportivă inovativă pentru tineret” am avut pe terenuri tineri cu diferite dizabilități, tulburări de spectru autist, sindrom Down, tineri proveniți din centrele de plasament sau care au o situație financiară dificilă. Dar am avut și copii și tineri care au vrut, pur și simplu, să facă sport. Despre asta este acest proiect: despre eliminarea barierelor de orice fel, despre incluziune socială”, a declarat Ionuț Stancovici, președintele Asociației Caiac SMile.

caiac la Săptămâna Europeană a Sportului

8845, numărul de SMS pentru facilitarea sportului pentru dizabilități

 

Începând din acest an, oricine dorește să susțină practicarea de activități sportive de către persoanele cu dizabilități o pot face trimițând un SMS cu textul SMILE la numărul 8845. Valoarea unui mesaj text este 2 Euro și se donează recurent.

tenis

Facilitarea sportului pentru persoanele cu dizabilități este programul prin care asociația își propune să le ofere persoanelor cu dizabilități și celor din categorii vulnerabile șansa la o viață normală. Scopul proiectului este de a facilita accesul la sport adaptat persoanelor cu diferite deficiențe și de a forma, prin sport, legături între oameni din medii sociale diferite pentru a promova spargerea barierelor discriminării.

Asociația a schimbat viețile a mii de persoane defavorizate în cei 5 ani de activitate. Am accesibilizat pârtiile din țară și derulăm continuu proiecte sociale de impact național. Ne propunem accesibilizarea sporturilor precum caiac, schi și gimnastică pentru persoanele cu dizabilități (în special locomotorii). Încurajăm sportul pentru toți, atât de masă, cât și de performanță, cu participarea activă a comunității locale. Persoanele cu dizabilități merită să fie participanți, nu doar spectatori”, adaugă Ionuț Stancovici.

volei

Despre Caiac SMile

Caiac SMile este o asociație non-profit înființată în anul 2018 cu scopul de a  promova sportul şi un mod de viaţă sănătos și echilibrat, conform principiului „Mens sana in corpore sano”. Asociația oferă posibilitatea de a practica activități sportive precum caiac, gimnastică și schi persoanelor cu nevoi speciale, copiilor proveniți din medii defavorizate, copiilor instituționalizați și persoanelor cu dizabilități.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*