• Str. Eroilor 378 Floresti, Jud Cluj
Open

Romania a pierdut în Play-off-ul Billie Jean King Cup

Billie Jean King Cup

Romania – Italia 1-3 în Play-off-ul Billie Jean King Cup. Naționala noastră va juca sezonul viitor în Grupa I

România pierde întâlnirea cu Italia, 1-3, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, meci din play-off-ul Billie Jean King Cup, după ce, la finalul primei zile era condusă cu 2-0.

În primul meci al zilei a doua, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, Elena Gabriela Ruse a reușit o revenire spectaculoasă în fața italiencei Jasmine Paolini și a adus primul punct pentru România în întâlnirea de la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, din Play-off-ul Billie Jean King Cup by BNP Paribas.

Deși a pierdut primul set cu 6-1, Gabi a arătat că este o mare jucătoare și încă din debutul setului secund a pus stăpânire pe acest meci, controlând jocul în cele mai importante momente ale lui.

Billie Jean King Cup

Mai bună la retur decât adversara ei, și mult mai consistentă pe propriul serviciu, Gabi s-a impus cu 6-3 în setul secund, pentru ca în setul decisiv să ajungă rapid la 4-1 și avantajul serviciului. Și-a pierdut serviciul în acel moment, dar a venit încă un break și s-a distanțat la 5-2. Paolini a mai reușit să recupereze o dată, s-a ajuns la 5-4 pentru Gabi, care, pe propriul serviciu, a pus punct acestei partide.

Cu 1-6, 6-3, 6-4, Gabriela Ruse avea să aducă primul punct pentru România, și a urmat și cel de-al patrulea meci de simplu al acestei întâlniri, încă un meci de infarct, încheiat, din păcate, cu o înfrângere pentru Mihaela Buzărnescu. Compatrioata noastră a jucat două ore și trei sferturi cu Elisabetta Cocciaretto, italianca reușind să se impună cu 7-5, 7-6(5).

La scorul de 3-1 pentru Italia, care câștigă și va juca în sezonul viitor în Calificările Billie Jean King Cup, s-a luat decizia ca meciul de dublu să nu se mai dispute.

România va evolua în sezonul viitor în Grupa I, fază a competiției în care vor mai juca, printre altele, Serbia, China, Brazilia, Japonia sau Argentina.

Gabriela Ruse: ” Mă simt obosită, dar în acelaşi timp sunt foarte fericită că am reuşit să câştig primul meu meci pentru România”

  • “Sincer să fiu a fost presiune, pentru că ştiam că dacă nu o să câştig România nu se va califica. Dar în acelaşi timp nu aveam nimic de pierdut. Am încercat să-mi gestionez emoţiile şi apoi unor-uşor mi-am intrat în ritm. Moni a intrat pe teren, m-a mai destins puţin şi cumva am reuşit, nu ştiu cum. Acum simt în primul rând crampe musculare. Mă simt obosită, dar în acelaşi timp sunt foarte fericită că am reuşit să câştig primul meu meci pentru România în Fed Cup (n.r. – Billie Jean King Cup), mereu mi-am dorit. De asta la 5-2 când conduceam şi am servit am simţit o presiune foarte mare, mai ales că ştim toţi ce s-a întâmplat, ieri, la meciul Mihaelei. Am fost puţin panicată, dar am reuşit să trec peste şi să aduc punctul României”.
  • “Nu-mi vine să cred că am câştigat, pentru că am fost foarte emoţionată şi sinceră să fiu nu am jucat cel mai bun tenis al meu. Însă e foarte greu să joci pentru ţara ta mai ales la un astfel de scor (n.r. – 2-0 pentru Italia). Eu nu am mai jucat de aproape 5 luni, acesta este cred că doar al treilea meci după accidentarea la deget. S-a simţit că nu aveam meciuri în picioare, mai ales la momentele tensionate. Însă sunt o jucătoare care evoluează cu sufletul şi cumva azi am reuşit să câştig”.

Mihaela Buzărnescu: “Am luptat până la ultima minge şi am fost extrem de aproape de a aduce măcar un punct echipei României”

Billie Jean King Cup

  • “A fost o noapte grea pentru mine, au fost momente dificile aseară după partida cu Trevisan. Mi-au trebuit mai multe ore să-mi pot reveni. Am avut puţine ore de somn din cauza unor probleme fizice. Echipa a făcut tot ce a putut ca să mă ajute şi îi mulţumesc enorm. Poate din acest motiv (n.r. – oboseala) nu mi-a fost uşor azi, mai ales la începutul partidei, dar am arătat că sunt puternică şi că pot să trec peste orice obstacol şi să lupt de la egal la egal cu Cocciaretto. Asta arată că nu renunţ niciodată. Ce pot să iau din aceste zile este faptul că am luptat până la ultima minge şi am fost extrem de aproape de a aduce măcar un punct echipei României. Jocul meu a fost unul bun. Din acest motiv nu pot decât să merg cu optimist la următoarele concursuri la care voi juca. E important să conştientizez că forma mea sportivă este crescendo şi mult mai bună decât era acum câteva luni. Aşa că se vede că evoluţia mea a fost din ce în ce mai bună şi sper din suflet să am rezultate bune în continuare”.
  • “Mă bucur că am putut să fiu alături de echipă şi să ajut atât cât am putut în aceste două zile. Sper că în ciuda rezultatului negativ nu i-am dezamăgit (n.r. – pe români). Indiferent că joc într-un concurs pentru mine sau că joc pentru ţara mea eu lupt până la ultima minge, îmi doresc mereu victoria şi nu renunţ. Dau de fiecare dată tot pe teren până nu mai există resurse”.

Monica Niculescu: “Sunt foarte, foarte mândră de fete şi le mulţumesc foarte mult pentru efortul depus”

  • “Aşa cum am promis, ne-am luptat până la ultimul punct. Au fost meciuri foarte echilibrate. Am întâlnit o echipă a Italiei foarte, foarte puternică mental şi fizic. Mi s-au părut foarte tari, sinceră să fiu. Cocciaretto s-a văzut că a avut meciuri în picioare, de aceea cred că a şi câştigat acel tiebreak spre sfârşit. A avut foarte multă încredere şi cred că ea a ajutat foarte mult echipa Italiei”.
  • “Sunt foarte, foarte mândră de fete şi le mulţumesc foarte mult pentru efortul depus. Le mulţumesc că au venit. S-au luptat incredibil şi nu pot decât să le mulţumesc. Le admir foarte mult”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*