• Str. Eroilor 378 Floresti, Jud Cluj
Open

Rătăcirea culorilor… în subteran la Salina Turda

Rătăcirea culorilor.

”Acustica subteranelor” ar putea fi titlul alternativ pentru un concert de excepție organizat de ”Ligeti Festival Transylvania”, dedicat minunatei muzici a compozitorului Corneliu Dan Georgescu. Programat la Salina Turda pe 25 mai, de la ora 17.00, acest eveniment experimental audio-video va marca sărbătorirea celei de-a 85-a aniversări a lui Corneliu Dan Georgescu.

Născut la Craiova și stabilit în Germania, compozitorul a fost sprijinit la momentul stabilirii sale în țara de adopție de către însuși György Ligeti. De aceea, în programul concertului ”Rătăcirea culorilor… în subteran” se va regăsi o piesă în primă audiție absolută, dedicată acestui compozitor de geniu, scrisă la comanda festivalului. ”Contemplating Ligeti’s World” este titlul piesei, ce adâncește în subtitlu câteva linii de forță ale esteticii ligetiene: ”texturi, haos, micropolifonie, Transilvania, cosmos”.

Despre creația sa, Corneliu Dan Georgescu explică următoarele: ”Eu nu vreau să fac un film obișnuit, cu personaje și acțiune, ci să compun cu sunete și imagini. De aceea tratez imaginile vizuale, motivele, culorile, formele exact ca pe sunetele, motivele, culorile muzicale”.

Alăturați-vă organizatorilor în decorul magic al Minei Rudolf, spațiul ideal în care sunetele și culorile să se rătăcească…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*