• Str. Eroilor 378 Floresti, Jud Cluj
Open

Program Art in the Street – Courtyard Edition, adaptat noilor reglementări guvernamentale

Program Art in the Street – Courtyard Edition, adaptat noilor reglementări guvernamentale

Ca urmare a noilor reglementări cuprinse în Hotărârea de Guvern nr. 856 din 14.10.2020 și care vizează desfășurarea manifestărilor în aer liber, organizatorii Art in the Street – Courtyard Edition au fost obligați să regândească programul evenimentului și să-l adapteze la noile condiții.

În acest sens, activitățile care trebuiau să se desfășoare în curțile din centrul orașului au fost mutate în spații interioare, acest lucru atrăgând după sine reducerea considerabilă a numărului de participanți.

‚, A fost o surpriză neplăcută vestea că evenimentele în aer liber nu mai pot avea loc, mai ales că până acum, s-a repetat încontinuu că evenimentele în aer liber sunt mai sigure. Pe lângă asta, contextul în care vestea a venit nu ne-a dat prea mult timp de adaptare. Însă sunt fericit că am reușit să găsim totuși soluții ca să nu reprogramăm acest eveniment pe altă dată. E o perioadă vitregă să organizezi evenimente, cu prea multe necunoscute și, practic, fiecare eveniment ținut e o victorie mult mai mare decât de obicei. Îmi felicit colegii pentru cum s-au adaptat în ultimele zile și le mulțumim artiștilor și publicului pentru înțelegere și flexibilitate. Ne dorim totuși mai multă atenție și mai multă predictibilitate. Cred că situația din acest weekend putea fi evitată’’, a spus Alin Vaida, directorul executiv Fapte.

Program Art in the Street

Locurile în care, în 17 octombrie, vor avea loc spectacolele și concertele Art in the Street – Courtyard Edition sunt Casa TIFF, Casino – Centrul de Cultură Urbană, Muzeul Etnografic al Transilvaniei (Sala Reduta), Centrul de Creație Maidan și Reactor de Creație și Experiment. Tot în aceste săli se vor muta și ’’ședințele de pictură’’ live ale tinerilor artiști ai Universității de Arte și Design.

Expozițiile de fotografie vor avea loc la Turnul Croitorilor, în Piața Unirii, în pasajul Teatrului Puck și pe strada Regele Ferdinand, iar bufonii și artiștii pe picioroange se vor muta în fața Casei TIFF și a Centrului de Cultură Urbană. În plus, în curtea Spitalului Militar va fi amplasată instalația artistică ’’Traseul unei zile mai bune’’ a grupului Create. Act. Enjoy, care va putea fi admirată de pacienții spitalului.

Spectacolele și concertele pentru adulți se vor desfășura între orele 15:00 și 21:00, iar cele pentru copii între 11:00 și 14:00. Persoanele care și-au făcut rezervări vor primi un e-mail pentru confirmarea locului.
Pentru siguranța tuturor celor prezenți, la intrarea în sălile de spectacol se va efectua un triaj observațional și nu va fi permis accesul persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree). În momentul sosirii, participanților li se va măsura în mod obligatoriu temperatura corporală. Persoanele care refuză verificarea temperaturii sau a căror temperatură depășește 37,3 grade Celsius nu vor avea acces în perimetrul evenimentului. Purtarea măștii va fi obligatorie pe tot parcursul evenimentului. Organizatorii vor pune la dispoziția participanților soluții dezinfectante la intrarea în spațiile de desfășurare a evenimentelor.

Proiectul Art in the Street-Courtyard Edition este finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia

Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.  Program Art in the Street

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*