• Str. Eroilor 378 Floresti, Jud Cluj
Open

Nopți albe la galeria Cluj Art

Nopți albe la galeria Cluj Art

Galeria Cluj Art vă invită să luați parte la evenimentul dedicat tuturor iubitorilor de artă, într-un cadru atipic, și anume seara. Cum ar fi să vizitezi galeria Cluj Art și pe timpul nopții? Cum ar fi să trăiești o experiență inedită, învăluită în misterul întunericului? Crezi că se poate ca tablourile să emane altfel de energii și sentimente la căderea nopții?

Dacă da, sunteți așteptați în weekendul 2-4 octombrie 2020, dupa lăsarea serii, să explorați spațiul vast al celor trei etaje ale galeriei Cluj Art.

Și pentru că noaptea este cea mai potrivită pentru legende și mituri, veți avea ocazia să explorați expoziția Axis Mundi a pictorului bucureștean Edward Constantin. Se spune că Axis Mundi (sau Axa Lumii) reprezintă punctul liniar în care originile tuturor fundamentelor religioase și filosofice ale lumii se intersectează. Legendele spun că această Axă a Lumii se găsește și în Carpații noștri, iar drumul inițiatic pe care eroii basmelor românești, Harap-Alb și Făt-Frumos, îl parcurgeau era conectat energetic cu Axis Mundi.

Mai apoi, veți putea face cunoștință cu sculpturile lui Ovidiu Guleș, situate la subsolul medieval al galeriei, iar cine știe, poate vă vor spune și ele, prin construcție și finisare, povestea lor.

În cele din urmă, veți fi martorii la punctul de întâlnire a celor peste 60 de artiști din toată țară, care expun în cadrul Salonului de Toamnă al Artiștilor Plastici peste 100 de lucrări. Veți descoperi tehnici dintre cele mai diverse, perspective la care nu v-ați fi gândit și multă multă artă care așteaptă să fie apreciată.

Intrarea este libera.

Mai multe informatii gasiti pe pagina de facebook: https://fb.me/e/2aVjuEq2O

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*