• Str. Eroilor 378 Floresti, Jud Cluj
Open

Muntele Basmelor parc de amuzament pentru copii la Buscat

MUNTELE BASMELOR, noul parc de agrement pentru copii, deschis la Buscat Resort, în județul Cluj

Balauri, dragoni, unicori, prințese și alte personaje de basm îi așteaptă pe copii în Munții Apuseni

Muntele Basmelor, un parc de amuzament special conceput pentru copii, la Buscat Resort, în județul Cluj, va fi inaugurat sâmbătă, 12 august 2023. Parcul combină magia poveștilor și a basmelor cu spiritul de aventură, totul pentru a crea o experiență de neuitat pentru cei mici și familiile lor, pe timp de vară. Parcul a fost amenajat în vecinătatea domeniului schiabil Buscat, în Munții Apuseni, la 1.600 m altitudine și se întinde pe o suprafață de 200.000 mp. Aici, copiii vor fi întâmpinați de personaje de basm, precum balauri, dragoni, giganți, unicorni și multe altele, toate pregătite pentru a-i transpune în lumea captivantă a basmelor.

balaur Muntele Basmelor

”Suntem fericiți să anunțăm deschiderea parcului Muntele Basmelor, un loc special conceput pentru a oferi copiilor experiențe unice și educative, dar în același timp pline de aventură în mijlocul naturii. În cadrul acestui parc, cei mici vor putea explora și învăța prin joacă, având parte de provocări diverse, trasee de cățărare, ateliere interactive și jocuri captivante. Este un proiect amplu pe care ne-am dorit foarte mult să îl dezvoltăm pentru a aduce bucurie în natură și pe timpul verii. Muntele Basmelor va fi o destinație de vis pentru copiii din întreaga țară. Prin activitățile variate și provocările potrivite pentru toate vârstele, ne dorim să le oferim celor mici o experiență memorabilă într-unul dintre cele mai ozonificate locuri naturale din Apuseni”, a declarat Iancu Șerbănescu, administrator Buscat Resort.

Parcul dispune de ateliere interactive, căsuțe în copaci, tobogane și trasee montane de 2 km, toate proiectate special pentru a stimula creativitatea și dezvoltarea abilităților copiilor cu vârste cuprinse între 4 și 12 ani. Întreg traseul este presărat cu 25 de personaje 3D supradimensionate, create în România, de până la 7 m înălțime. Aceste personaje sunt prezentate într-un mod interactiv, cu accent pe descoperire și aventură, oferindu-le copiilor șansa de a-și folosi imaginația și creativitatea într-o atmosferă distractivă și relaxantă.

panza de paianjen

Durata de parcurgere a traseului variază între 2 și 4 ore, în funcție de abilitățile și condiția fizică a fiecărui participant.

Program de funcționare Muntele Basmelor:

  • Vineri – Duminică: 10:00 – 19:00;
  • În timpul săptămânii: acces pentru grupuri organizate, pe bază de programare.
  • Parcul de amuzament ”Muntele Basmelor” va fi deschis anul acesta din august până în octombrie.

traseu Muntele Basmelor

Prețul unui bilet de intrare este de 50 de lei pentru adulți și 40 de lei pentru copiii cu vârsta până la 14 ani. Copiii mai mici de 3 ani au acces gratuit, însă trebuie permanent însoțiți și supravegheați de un adult. Biletele  pot fi cumpărate online,  de pe site sau de la chioșcul de bilete de la intrarea în parc.

catarare Muntele Basmelor

Parcul ”Muntele Basmelor” se alătură altor destinații similare din țară, cum ar fi cele din Râșnov, Stâna de Vale și Hațeg, însă aduce o atmosferă unică, concentrată pe basme și aventuri fantastice. Muntele Basmelor reprezintă un loc în care copiii vor putea să se bucure de aventură și distracție în mijlocul naturii, oferindu-le ocazia de a-și crea amintiri prețioase într-un decor magic și captivant.

muntele basmelor-cover-fb

Buscat Resort este un complex turistic situat în inima Transilvaniei, în apropierea municipiului Cluj-Napoca. Resortul oferă o varietate de activități recreative și sportive atât în sezonul de iarnă, cât și în cel de vară, incluzând schi, snowboard, ciclism, hiking și multe altele. Parcul Muntele Basmelor este o completare a ofertei diverse pe care acest complex o pune la dispoziția vizitatorilor săi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*