• Str. Eroilor 378 Floresti, Jud Cluj
Open

Mihai Leu ajuta copiii bolnavi de cancer

Mihai Leu ajuta copiii bolnavi de cancer

Mihai Leu ajuta copiii bolnavi de cancer

Campionul Mihai Leu s-a alăturat programului MedLife de testare genetică gratuită, oferindu-și prima medalie de aur obținută la nivel național pentru copiii care luptă cu cancerul

 

  • MedLife marchează Ziua Internațională a Copilului Bolnav de Cancer printr-un eveniment emoționant la Institutul Oncologic din Cluj în cadrul primului program gratuit de testare genetică, cu acoperire națională, pentru copiii recent diagnosticați cu cancer;
  • Mihai Leu, primul român campion mondial la box profesionist si campion national la raliu, și-a donat medalia de aur obținută la Campionatul Național de Box din 1983 pentru a fi topită și transformată în fundițe aurii, simbol al luptei împotriva cancerului pediatric;
  • Sportivul a vizitat copiii bolnavi de la Institutul Oncologic din Cluj-Napoca și a oferit primele 21 de fundițe celor care au supraviețuit cancerului, devenind astfel Campioni ai Speranței;
  • Până în prezent, cca 300 de copii cu afecțiuni oncologice au fost înscriși în programul #SperanțaNuMoareDeCancer, reprezentând peste jumătate din totalul celor diagnosticați anual în România[1];
  • Înscrierea în program se face în continuare gratuit prin completarea formularului și încărcarea dosarului medical al fiecărui pacient pe pagina medlife.ro/speranta-nu-moare-de-cancer, #SperanțaNuMoareDeCancer fiind un program dezvoltat integral din fonduri proprii MedLife;
  • În prezent, MedLife este operatorul care deține cea mai mare expertiză în sfera de secvențiere genetică și una dintre cele mai mari rețele de laboratoare și centre de recoltare la nivel național.

 

București, 15 februarie 2024: MedLife, cea mai mare rețea de servicii medicale private din România, a marcat Ziua Internațională a Copilului Bolnav de Cancer printr-un eveniment în cadrul căruia Mihai Leu, primul campion mondial la box profesionist și campion național la raliu, a făcut un gest plin de speranță pentru copiii cu afecțiuni oncologice. Astfel, sportivul s-a alăturat programului MedLife de testare genetică pentru copiii recent diagnosticați cu cancer #SperanțaNuMoareDeCancer, donându-și prima medalie obținută la Campionatul Național de Box din 1983 pentru a fi topită și trasformată în 100 de fundițe aurii, simbol al luptei împotriva cancerului pediatric. Primele 21 de fundițe au fost oferite astăzi, la Institutul Oncologic din Cluj-Napoca, copiilor care au învins această boală gravă, devenind Campioni ai Speranței. Alte 79 de fundițe rămân expuse la Institutul Oncologic din Cluj în așteptarea campionilor.

”Acestă medalie reprezintă foarte mult pentru mine, fiind primul meu titlu de campion național, dar o dăruiesc cu inima deschisă pentru copiii care înving cancerul. Să fii campion înseamnă să știi să visezi frumos, să te lupți pentru ce-ți dorești și să fii convins că orice este posibil. Pentru mine care am venit dintr-un sport puțin mai dur să fii campion înseamnă să nu te dai bătut niciodată, indiferent de cât de lovit ești, indiferent de cât de aproape ești de a ceda. Poți fi de multe ori la limita dintre a câștiga și a pierde, dar este foarte important să crezi în tine și să nu renunți niciodată. Pentru copiii bolnavi de cancer cred că este foarte important să vadă, în primul rând, la părinții lor că există speranță. Există speranță prin acest program de testare genetică oferit gratuit de MedLife și există speranță prin mâinile dedicate ale medicilor care îi tratează. Eu cred în șansa lor de a deveni Campioni ai Speranței”, a declarat Mihai Leu, Ambasador al Speranței în cadrul programului gratuit de testare genetică pentru copiii recent diagnosticați cu cancer.

Povestea medaliei și motivul donării sunt prezentate într-un video emoționant realizat de AV HIVE

Programul #SperanțaNuMoareDeCancer, ”un vis împlinit” pentru oncologii pediatri

În prezent, MedLife este operatorul care deține cea mai mare expertiză în sfera de secvențiere genetică și una dintre cele mai mari rețele de laboratoare și centre de recoltare la nivel național. Lansat în urmă cu un an, programul #SperanțaNuMoareDeCancer a avut ca beneficiari 300 de copii, reprezentând peste jumătate din numărul celor diagnosticați anual cu afecțiuni oncologice.

”Prin programul de testare genetică, ne unim forțele împreună cu echipele medicale din întreaga țară pentru o oferi copiilor diagnosticați recent cu cancer o șansă în plus la viață. Cu tehnologia avansată Illumina TruSight Onchology, identificăm biomarkeri esențiali, de la cei frecvenți la cei rari, descoperind mutații care stau la baza cancerului. Acest pas înainte în medicina personalizată poate fi o cale către tratamente țintite, oferind speranță atât pacienților, cât și familiilor”, a declarat Dumitru Jardan, biolog și șeful Laboratorului de Genetică și Biologie Moleculară, MedLife.

În cadrul programului, pacienții pediatrici beneficiază de unul dintre cele mai complexe teste de secvențiere din lume pentru afecțiuni oncologice, care analizează mutațiile a 523 de gene asociate cu multiple tipuri de cancer. Pe baza rezultatelor obținute în urma testării, medicii oncologi pot alege cele mai potrivite tratamente și terapii pentru fiecare pacient, în funcție de profilul mutațional al tumorii.

”Programul de Testare Genetică pentru Copiii Bolnavi de Cancer, la care au acces toți copiii diagnostricați recent cu afecțiuni maligne, este pentru noi, oncologii pediatri, un vis împlinit. Avem în sfârșit posibilitatea de a trata pacienții conform standardelor actuale internaționale și de a le oferi șanse mai mari de supraviețuire”, a precizat dr. Rodica Cosnarovici, șef secție Oncopediatrie, Institutul Oncologic din Cluj-Napoca.

 

Copiii recent diagnosticați cu cancer pot fi înscriși în continuare gratuit în programul #SperanțaNuMoareDeCancer de către unul dintre părinți, tutorele legal sau medicul curant prin completarea unui formular și prin încărcarea dosarului medical pe pagina: https://www.medlife.ro/speranta-nu-moare-de-cancer.

#SperanțaNuMoareDeCancer este un program cu acoperire națională, finanțat integral de către MedLife. Testetele genetice sunt oferite gratuit copiilor recent diagnosticați cu cancer, conform condițiilor prezentate pe pagina dedicată programului.

 

Despre Sistemul Medical MedLife

Sistemul Medical MedLife a pornit acum aproape trei decenii, s-a dezvoltat sănătos și a devenit cel mai mare furnizor de servicii medicale private din România. Antreprenorii români, care au pus bazele acestei companii, au investit și s-au implicat pentru a aduce schimbare în sistemul de sănătate românesc, au crezut în inovație și au îndrăznit să țintească cât mai sus, pentru a oferi pacienților români calitate, profesionalism, grijă și respect pentru nevoile lor.

Compania operează cea mai extinsă reţea de clinici, una din marile reţele de laboratoare medicale, spitale generale şi specializate şi are cea mai mare baza de clienţi corporate pentru Pachete de Prevenţie în Sănătate din ţară. Este, de asemenea, din punct de vedere al vânzărilor, unul dintre cei mai mari jucători de servicii medicale private din Europa Centrală și de Est.

Grupul MedLife are un istoric de succes în ceea ce privește atât creșterea organică, cât și creșterea prin achiziții. Echipa sa puternică si experimentată de management a fost capabilă să creeze și să gestioneze aceste oportunități de creștere, dobândind cunoștințe și experiență valoroase, care să îi permită găsirea celei mai bune căi pentru continuarea cu succes a extinderii.

Fiind o companie românească cu tradiție, MedLife a ales să se listeze la Bursa din România, fiind un model al listărilor pe piața locală de capital. A deschis orizonturi, iar prin guvernanța corporativă pe care o are implementată, a inspirat și alte companii locale spre a porni pe acest drum și a ajuta la dezvoltarea capitalului românesc și a economiei. Acțiunile emise de MedLife SA sunt admise la tranzacționare pe piața reglementată la vedere administrată de Bursa de Valori București, Categoria Premium, având simbolul de tranzacționare ″M″.

În perioada de pandemie MedLife a reușit să joace un rol esențial în societate și să capete un statut de lider în monitorizarea pandemiei prin implicarea activă în zona de cercetare. Compania continuă să investească în proiecte cu impact asupra comunității locale în tehnologie și infrastructură. Creează locuri de muncă și dezvoltă un ecosistem care contribuie la dezvoltarea și menținerea unei Românii sănătoase.

[1] Raportul este unul estimativ pentru că nu există informații oficiale publice, în acest moment, privind numărul de copii diagnosticați cu cancer în anul în curs. Potrivit Analizei cazuisticii Registrului Național al Cancerelor la Copil în România (2010 – 2017), 400 de copii și tineri sunt diagnosticați și tratați în fiecare an în clinicile de oncologie pediatrică din România. O altă sursă, platforma Comisiei Europene care măsoara incidența cancerului la copii în fiecare stat UE, ECIS – European Cancer Information System, arată că, în anul 2022, incidența cancerului pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 0 – 19 ani a fost de 545 de cazuri. Din decembrie 2022, în cadrul Primului Program de Testare Genetică Gratuită pentru Copiii Bolnavi de Cancer au fost înscriși aproximativ 300 de copii recent diagnosticați cu afecțiuni oncologice.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*