Timișoara, Arad, Deva, Cluj sunt următoarele opriri ale Turneul Național Violoncellissimo – Clasic la puterea a treia 2023, ediția a V-a.
Joi, 19 octombrie, de la ora 19:00, Violoncellissimo, unul dintre cele mai cunoscute ansambluri camerale din ultimii 20 de ani, condus de violoncelistul Marin Cazacu, Directorul General al Filarmonicii „George Enescu” din București, va urca pe scena Sălii Capitol din Timișoara. Biletele pentru concert se găsesc pe www.entertix.ro și www.myticket.ro
Vineri, 20 octombrie, de la ora 19:00, ansamblul Violoncellissimo ajunge la Palatul Culturii din Arad. Biletele se găsesc pe www.bilete.ro. Biletele pot fi achiziționate și de la casieria Filarmonicii, luni, marți și joi între 9 și 13, miercuri între 12 și 16, și în zi de concert între 17 și 18:45.
Următorul concert Violoncellissimo va fi sâmbătă, 21 octombrie, la Casa de Cultură din Deva, de la ora 19:00. Intrarea la eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile.
Pe 22 octombrie, Ansamblul Violoncellissimo va ajunge la Cluj, la Sala Auditorium Maximum din clădirea Colegiului Academic al Universității Babeș Bolyai, în Festivalul „Toamna Muzicală Clujeană”. Concertul va începe de la ora 19:00, iar biletele se pot achiziţiona de pe site-urile www.entertix.ro şi www.myticket.ro. Biletele se pot cumpăra şi de la Agenţia de Bilete a Filarmonicii (Piaţa Lucian Blaga nr. 1-3, tel. 0756048318 sau 0264 43 00 60) sau cu o oră înainte de începerea concertului, direct de la locul acestuia, în limita locurilor disponibile.
În programul concertelor de la Timișoara, Arad, Deva și Cluj se vor regăsi compoziții de Handel, Albinoni, Prokofiev, Piazzola, Offenbach, Sostakovici, melodii precum The Final Countdown sau Bohemian Rhapsody, dar și reinterpretări ale compozițiilor lui Beethoven și Mozart.
După cele 4 concerte urmează concertul de la Ploiești (26 octombrie). Pe 28 noiembrie ansamblul va susține un concert la Madrid.
Violoncellissimo este ansamblul alcătuit din cei mai buni tineri violonceliști din țară, unul dintre cele mai cunoscute ansambluri camerale românești din ultimii 20 de ani și s-a format la inițiativa renumitului violoncelist Marin Cazacu, care, alături de actuali și foști studenți ai săi, a deschis, astfel, un nou drum în promovarea muzicii și tinerilor talentați din România.
Violoncelistul Marin Cazacu este directorul general al Filarmonicii „George Enescu”, profesor la Universitatea Națională de Muzică din București, iar în 1998 a fondat cvartetul Cellissimo, prezent pe scenele portugheze în 2013, la CCB (Lisabona) și Casa da Música (Porto). Maestrul Marin Cazacu a cântat alături de Ghennadi Rojdestvenski, Sergiu Comissiona, Horia Andreescu, Antoni Ros Marba, Vladimir Orlov, Radu Aldulescu, Jeremy Menuhin și alții. De asemenea, a avut multiple apariții la festivaluri internaționale precum cele de la Berlin, Hong- Kong, Macao, München, Milano, Osaka, Seoul, Tokio.
Detalii pe: www.violoncellissimo.ro
Violoncellissimo 2023 în concert 1
Violoncellissimo 2023 în concert 2
Spot video Violoncellissimo
ITINERAR:
6 august, ora 20 – Sibiu – Piaţa Mare
18 august, ora 19:00 – Sinaia, Parcul Dimitrie Ghica – avanpremieră, în Festivalului “Enescu şi muzica lumii”
20 septembrie, ora 19:00 – Focşani, Teatrul Naţional, în Festivalul “Classic for teens”
7 octombrie, ora 19:00 – București, Ateneul Român
13 octombrie, ora 19:00 – Iaşi, Sala Unirii Cinema Victoria
14 octombrie, ora 19.00 – Chişinău, Sala cu Orgă
19 octombrie, ora 19:00 – Timişoara, Sala Capitol
20 octombrie, ora 19:00 – Arad, Palatul Culturii
21 octombrie, ora 19:00 – Deva, Centru cultural Drăgan Muntean
22 octombrie, ora 19:00 – Cluj Napoca, Auditorium Maximum, în Festivalul “Toamna Muzicală Clujeană”
26 octombrie ora 17.30 – Ploieşti, Palatul culturii Sala Coloanelor, în Ploieşti Jazz Festival
28 noiembrie – Madrid
29 noiembrie – Barcelona
PROGRAM:
- Fr. Haendel – Passacaglia
Tomaso Albinoni ( arr. Thomas Mifun)- Adagio
Serghei Prokofiev ( arr. Mladen Spasinovici) – Dance of the Knights din baletul Romeo și Julieta
Heitor Villa Lobos – Preludiu din Bachianas Brasileiras nr. 1
Astor Piazzolla ( arr. Marin Cazacu) – Oblivion și Libertango
Wilhelm Kaiser-Lindemann – Mambo for six
Jacques Offenbach( arr. Wolfgang Birtel) – Can Can din opereta Orfeu în Infern
Dimitri Sostakovici( arr. Marin Cazacu) – Vals
Radu Sinaci – Omagiu lui Ciprian Porumbescu
Ramin Djawadi ( arr. Dan Variu) – Games of Thrones
Radu Sinaci – Tribute to Mozart
Freddy Mercury ( arr. Ionut Teodorescu si Andrei Tudor) – Bohemian Rhapsody
Camille Saint Saens / Radu Sinaci – Bacchanale
The Final Countdown ( arr. Sabin Păutza)