• Str. Eroilor 378 Floresti, Jud Cluj
Open

Începe Sports Festival 2023

Începe Sports Festival 2023

Cea de-a patra ediție SPORTS FESTIVAL începe joi, 1 iunie, la ora 10.00. Cel mai mare eveniment multi-sport din România aduce la Cluj-Napoca, în 1 – 4 iunie, inițiere în peste 25 de sporturi, provocare pe traseul Survivor România, super campioni față în față cu fanii, la Sports Talks, un masterclass dedicat profesioniștilor, crosul Supereroilor, competiții, parada cluburilor sportive, demonstrativul de fotbal al anului, All Stars Romania vs. Galatasaray Legends, concerte și multă distracție!

Inițiere (10.00-19.00)

Prima activitate care va fi deschisă în cadrul festivalului este inițierea. Între orele 10.00-19.00, copiii și adulții sunt așteptați în zona platoului Cluj Arena și în Parcul Central din Cluj-Napoca să își descopere abilitățile sportive și pasiunea pentru sporturi din cele mai diverse, precum: aikido, badminton, baseball, baschet, caiac, cross training, dans, escaladă, fitness, fotbal, gimnastică, golf, handbal, judo, kyokushin, mountain bike, orientare sportivă, rugby, roundnet, schi fond, scrimă, șah, tenis de câmp, teqball, tenis de masă și volei. Ei vor învăța regulile jocului de la antrenori și sportivi cu experiență. Cei care doresc, vor putea face un circuit maraton prin toate sporturile deschise spre inițiere. Iar pentru ca lucrurile să fie și mai interesante, vor primi un pașaport sportiv pe care pot aduna ștampile, medalii de trecere cu brio de fiecare sport pe care îl învață și care le poate aduce, la final, mai multe premii.

SPORTS FESTIVAL 2023

Cei care doresc să participe la activitățile de inițiere trebuie să completeze un formular online. Ei vor primi un mail de confirmare în baza căruia vor putea să își ridice brățara de acces de la Info Point Sports Festival (lângă cofetăria Pralina, vizavi de Hotel Radisson Blu Cluj). Participarea la activitățile de inițiere este gratuită. Fiecare dintre zonele de inițiere are infrastructura specifică pentru practicarea adecvată și în siguranță a sporturilor.

Competiție de șah pentru copii (10.00-15.00)

Tot de la ora 10.00 începe competiția de șah pentru copii. Concursul va dura până la ora 15.00 și va avea loc la etajul II al Cluj Arena. La competiția organizată de Federația Română de Șah și implementată de Clubul de Șah Pegas Cluj s-au înscris peste 300 de copii de grădiniță și clase primare.

Sports Talks (11.00-19.00)

De la ora 11.00 se deschide, în parcul Radisson, Sports Talks, zona de relaxare în care, în fiecare an, sportivi renumiți și profesioniști din sport stau față în față cu publicul și povestesc despre experiențe și lecții învățate din și prin sport. Joi, la Sports Talks, sunt așteptați:

  • 11:00 – Patrick Ciorcilă, co-fondator Sports Festival;
  • 11:45 – Mihai Covaliu, președinte COSR;
  • 12:30 – Prof. Univ. Dr. Daniel David, rector UBB și profesor de psihologie clinică și psihoterapie;
  • 16:00 – Ștefan Odea, scouter U-BT Cluj-Napoca;
  • 16:45 – Ioan Ovidiu Sabău, fost fotbalist, actualmente antrenor de fotbal;
  • 17:30 – Elisabeta Lipă, președintele Federației Române de Canotaj.

Highlight of the day: Survivor Challenge (12.00-19.00)

Anul acesta, Sports Festival inaugurează o nouă provocare pentru pasionații de sport: ”Survivor Challenge X ProTV”. Cei cu spirit de aventură își vor putea testa rezistența, forța și alte abilități sportive pe un traseu care îmbină perfect adrenalina și suspansul celebrei competiții televizate Survivor. Amenajat pe Aleea Stadionului din Cluj-Napoca, acesta îmbină mai multe obstacole precum: Berlin Wall, Down &Under, In & Out, Army Crawl, Zig-Zag, Olympic Rings, Balance Beam sau Doka Beam. Participarea este gratuită, însă este necesară înscrierea la fața locului, cu o oră înainte de start. Cei care se înscriu trebuie să aleagă echipa din care vor să facă parte: Echipa Faimoșilor sau Echipa Războinicilor. După proba finală de îndemânare, participanții trebuie să alerge cât de repede pot ca să oprească cronometrul înaintea adversarului din cealaltă echipă. Sistemul profesional de foto-finish cu cameră  video slow-motion va decide pentru ce echipă a adus un concurent puncte.

Începe Sports Festival 2023

Cei care vor să participe la această provocare trebuie să aibă cel puțin 16 ani împliniți și să aibă o condiție fizică bună. Traseul trebuie parcurs în maxim 5 minute. Dacă nu reușește să parcurgă circuitul în acest interval participantul trebuie să elibereze traseul. Mai multe detalii despre competiție și regulile de participare, pe site-ul sportsfestival.com.

Acrobatic show și clase sportive la scenă (12.00-21.00)

 

La Sports Festival mișcarea se îmbină cu distracția! Începând cu ora 12.00, se deschid activitățile la scena multifuncțională Sports Festival, aflată pe platoul dintre BT Arena și Cluj Arena, în inima festivalului. Oamenii vor fi invitați în fața scenei, la mișcare, alături de traineri și sportivi pasionați care vor ține clase de zumba, street dance, yoga, fitness, mobilitate și multe altele.

Program clase la scenă – joi, 1 iunie:

12.00-13.00 – dans cu Project88

13.00-14.00 – zumba

15.00-15.30 – dans cu TDance

15.30-16.00 – antrenament cu majorete Eclipse și majorete Elite

16.00-17.00 – pilates cu Simona Echim (World Class)

18.00-18.30 – antrenament cu Ionuț Rada

18.30-19.00 – antrenament cu 18 GYM

19.00-19.30 – antrenament cu majorete Eclipse și majorete Elite

18.30-20.30 – zumba

20.30-21.00 – dans cu Project88 + flash-mob

Teatru stradal (12.00-18.00)

Ziua Copilul va fi celebrată la Sports Festival și prin mișcare, și prin artă. În Parcul Central, la Casino, Teatrul de Păpuși ”Puck” din Cluj-Napoca organizează, între orele 11.00-18.00, concerte și scenete de teatru stradal (Motanul Încălțat, Prințesa și balaurul, Muzicanții din Bremen 3+ HU) și demonstrații de balet, dans, muzică, parada modei și karate.

Concert Dj Project (21.00-22.00) și moment U-BT – Cupa României


În fiecare seară de festival, publicul va fi chemat la dans alături de artiștii invitați. Joi, 1 iunie, de la ora 21,00, pe scenă vor urca cei de la DJ Project. Înainte de concert va fi organizat un moment special dedicat echipei de baschet U-BT Cluj-Napoca, din nou campioană națională. Membrii echipei vor veni pe scenă cu Cupa României, proaspăt câștigată.

Din cadrul festivalului nu va lipsi zona de relaxare și food, deschisă zilnic între orele 10.00-22.00. Zona de festival începe din Parcul Central și se continuă cu Părculețul de Copii de lângă stadion, Radisson Park, Aleea Stadionului, Cluj Arena, Platou Cluj Arena și Parcul Iuliu Hațieganu.

Sports Festival este cel mai mare eveniment multi sport din România.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*