• Str. Eroilor 378 Floresti, Jud Cluj
Open

Expoziția Mișcarea din Piatră

Expozitia-Miscarea-din-Piatra

Expoziția Mișcarea din Piatră

Avem onoarea să aducem în fața pubicului, pe simezele Cluj Art Mișcarea din Piatră, expoziția bipersonală de pictură a artiștilor Maria Petrovna și Tiberiu Buzea. O expoziție itinerantă ce a debutat în Timișoara în 22 octombrie anul curent.

Vernisajul va avea loc vineri, 13 noiembrie, începând cu ora 18:00, (fără public, va fi transmisă live pe pagina de facebook a galeriei).

Mișcarea din Piatră este un concept prin care doi artiști amatori doresc să arate publicului că metafora devine realitate atunci când îți dorești cu adevărat, că viața fiecăruia e făcută din alegeri. Nu există nu știu sau nu pot, există doar nu vreau. Iar atunci când vrei, poți realiza și imposibilul, iar pentru ei un imposibil cândva, a devenit acum mai mult decât posibil, a devenit realitatea de fiecare zi. Nu poate trece o zi fără a crea, fără a pune culori pe pânză, fără a-și exprima trăirile, emoțiile, gândurile prin Artă. Mișcarea din Piatră însemnă pentru amândoi mai mult decât a trăi frumosul, a-l expima. De data aceasta, pentru acest proiect comun, au ales ca temă reprezentări sculpturale pentru a pune un și mai mare accent pe mesajul transmis.

Amândoi au înțeles că totul are viață, că totul poate prinde viață prin culoare, că în orice poți găsi inspirație, că arta îți face viața mai frumoasă. În două stiluri diferite, dar cu aceeași pasiune, curaj și iubire pentru pictură, Mara și Tibi (așa cum îi știu prietenii) au ales să ne arate călătoria pietrei de pe soclu pe pânză și povestea ei în momentul în care prinde viață, ieșind printre tușe de culoare și pensulație și arătându-ne simbolic, mișcarea din piatră.

Maria Petrovna este născută la Timișoara în 1990. Este absolventă de Drept și masterat în Științe Penale, iar după o bogată activitate jurnalistică cochetează cu artele și în 2007 are debutul editorial, publicând un volum de poezie și proză scurtă, iar în 2016 începe să picteze. Maria spune că pentru ea ‘Arta nu trebuie să fie perfectă, arta trebuie să fie îndrăzneață. Puternică. Prezentă.’ A început să picteze într-o perioadă în care avea nevoie de timp pentru ea. Așa că și-a dat timp: secunde, minute, ore de liniște și de culoare. ‘Este interesant cum arta te ajută să te descoperi pe tine. Astăzi încă descopăr, caut și iubesc această călătorie, nici nu mai contează destinația. La fiecare pas, în fiecare pictură descopăr câte ceva nou – cât de curajoasă, intuitivă, entuziasmată pot să fiu sau de ce îmi este frică, cu ce sunt confortabilă, cum văd lumea? Și cu fiecare pensulație, cu fiecare culoare îmi dau seama că nu pot minți!’

Expozitia-Miscarea-din-Piatra

Buzea Flavius-Tiberiu este născut la Tg Jiu, dar trăiește și lucrează în Timișoara. Este exemplul perfect al autodidactului care, după 10 ani de muncă si studiu, începe să își contureze un CV artistic prin prezențe la expoziții de grup și personale în Timișoara, Brașov, Cluj-Napoca, Gărâna și Roma. Pentru el nu există zi fără artă, fără cercetare. În procesul său artistic caută să descopere emoțiile umane, pe care reușește să le transpună pe pânză într-un stil care deja poate fi ușor de recunoscut de către publicul iubitor de artă. Mare parte din lucrările sale se află deja în colecții private, în prezent continuă să lucreze la proiecte expoziționale, însă își face timp și pentru lucrări făcute la comandă.

Expoziția Mișcarea din Piatră poate fi vizitată pana în 19 noiembrie 2020.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*