Expozitia Kitsch Art

Expozitia Kitsch Art

Expozitia Kitsch Art

Dacă prima reacție după ce ai citit titlul este una de indignare, dă-ne o șansă să explicăm.

Multă lume fuge de cuvântul „kitsch” pentru că nu își doresc să existe vreo asociere între ei și acesta. Dar până la urmă ce e atât de rău în asta încât să ajungi să-l blamezi? Oare percepția generală asupra kitsch-ului nu este un construct social prin care i s-a dat această conotație negativă?

Vernisajul va avea loc in data de 19 decembrie 2020, ora 19:00, online si la Galeria Cluj Art, str. Paul Chinezu, nr. 4

Kitsch-ul poate fi adoptat, în deplină cunoștință de cauza, chiar și de către pictori renumiți și talentați. Uneori, acest cuvânt este asociat cu un curent artistic, o ramură a expresionismului. Se ia un element original și se personalizează, se adaptează, dar mai ales se înfrumusețează. Kitsch-ul are ca scop frumusețea explozivă înainte de toate.
Thomas Kinkade („Frumoasa și Bestia – poveste Disney”) este o dovadă a faptului că realizarea unui kitsch nu e nici pe departe atât de ușoară pe cât ar părea în peisajele fantastice, de basm ale acestuia.

Expozitia Kitsch Art

Ne-am propus să înlăturăm percepțiile negative care s-au format în jurul acestui cuvânt și căutăm artiști îndrăzneți care să expună în cadrul expoziției Kitsch Art (19 decembrie 2020 – 8 ianuarie 2021) cele mai frumoase, colorate și surprinzătoare lucrări care explorează kitsch-ul. Aveți o șansă să vă depășiți limitele și să produceți o schimbare de paradigmă. Kitsch-ul trebuie să flateze, să încânte și să inducă o stare de siguranță privitorului. Expozitia Kitsc

Expoziția poate fi vizitată pana în 8 ianuarie 2021

h Art

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*