• Str. Eroilor 378 Floresti, Jud Cluj
Open

Cupa Dan Capitan la schi – Cinci tineri clujeni pe podium

Cupa Dan Capitan schi

Cupa Dan Capitan schi

Etapa a VI-a din cadrul Minicupei României la schi alpin s-a desfășurat, în weekendul 4-5 martie, pe Pârtia Buscat (Cluj)

Cinci tineri sportivi clujeni au urcat pe podiumurile categoriilor de vârstă la Cupa ”Dan Căpitan”, din cadrul Mini Cupei României la schi alpin, care s-a desfășurat în weekendul 4-5 martie, pe Pârtia Buscat, din localitatea Băișoara (județul Cluj).

Patru dintre clujeni sunt legitimați la  ACS Darb Cluj:

  • Anastasia Cosma a obținut locul al doilea la categoria de vârstă U8, atât în întrecerea de sâmbătă, cât și în cea de duminică
  • Nora Ioana Lupșan s-a clasat pe locul trei la U10
  • Dragoș Cristoltean a ocupat locul al treilea la categoria HC
  • Larisa Teodora Bozga a ocupat locul al treilea la categoria U10, în proba desfășurată duminică, 5 martie

Lor li s-a adăugat Ana Călugăr, de la Transylvania Ski Academy, care a ocupat locul al treilea la categoria HC.

Vreau să felicit concurenții, m-au impresionat plăcut. Am văzut schiori care aveau tehnică impecabilă. În cele două zile de concurs, s-au întrecut aproape 200 de concurenți, 28 de sportivi nelegitimați și 18 cluburi sportive. Mă bucur că ne-au onorat cu prezența cluburi sportive cu istorie de pe Valea Prahovei,  Poiana Brașov, Sibiu și Petroșani. De asemenea, mă bucur că domnul Dan Căpitan a fost alături de noi și a înmânat cupele câștigătorilor. Mă aștept ca la ediția de anul viitor să avem și mai mulți înscriși, pentru că participarea la competiții din calendarul oficial le oferă, atât antrenorilor, cât și părinților, o radiografie reală a nivelului sportiv la care sunt copiii”, spune Iancu Șerbănescu, fost membru al Lotului Național de Schi al României și organizator al evenimentului.

Cupa Dan Capitan la schi Cluj

Sportivii au concurat în două probe de slalom uriaș, pe pârtia roșie (dificultate medie), unde au fost montate între 17 și 20 de porți. Câștigătorii au fost premiați la finalul fiecărei zile.

Dan Căpitan, prezent pe pârtie

Dan Căpitan, în vârstă de 82 de ani, o emblemă a schiului românesc, multiplu campion național, cu o carieră sportivă de aproape trei decenii, a fost prezent pe pârtie și a înmânat premiile câștigătorilor.

Pentru mine, această Cupă înseamnă foarte mult. Pentru că este o recunoaștere a muncii de-o viață și mă bucură ce am văzut. Demult aș fi vrut să se întâmple. Mă bucur nespus să văd că renaște schiul clujean”, a declarat Dan Căpitan.

Cupa se numește Dan Căpitan pentru că el este cel mai mare antrenor de schi pe care l-a avut Clujul. Peste 14 ani a fost antrenor al lotului național de copii. A dat cei mai mulți campioni naționali din Cluj și este o emblemă pentru schiul din România. Vrem să-l onorăm prin numele pe care îl poartă acest concurs”, a adăugat Iancu Șerbănescu.

 

Schiul românesc are viitor

Mini Cupa României la schi este un proiect desfășurat sub egida Federației Române de Schi-Biatlon și început în urmă cu trei ani, în cadrul programului ”Construim, împreună pentru viitor”. Prin acest program se dorește atragerea către schi a cât mai multor copii și tineri. În acest an, competițiile sunt structurate pe opt etape, cea de la Cluj fiind a șasea. Următoarele vor fi la Arieșeni, în județul Alba și la Muntele Mic, în județul Caraș-Severin, unde va avea loc de altfel și finala.

Cupa Dan Capitan la schi

Este prima etapă pe care o desfășurăm pe domeniul schiabil Buscat, de lângă Cluj. Ne-am bucurat de o prezență foarte numeroasă de sportivi, însoțiți de părinți. Pârtia a fost impecabilă, condițiile impecabile. Copiii care intră în Mini Cupa României primesc puncte care vor fi cuantificate pentru calificarea în finală. Pentru noi este foarte important să monitorizăm evoluția lor de la un sezon la altul”, a declarat Nicoleta Iubu, secretar al Comisiei Tehnice din cadrul Federației Române de Schi-Biatlon.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*