• Str. Eroilor 378 Floresti, Jud Cluj
Open

Concertul de Luminație 2022

Concertul de Luminație 2022

Concertul de Luminație 2022, organizat de Scena Urbană, revine LIVE CU PUBLIC, în Cimitirul Central

 

Pentru prima dată din anul 2019, publicul va putea participa la spectacolul organizat de Luminație, în Cimitirul Central din Cluj-Napoca (intrarea dinspre strada Avram Iancu), pe 1 noiembrie, începând cu ora 18,30. Tradiționalul concert este organizat de Scena Urbană cu susținerea Primăriei și Consiliului Local al Municipiului Cluj-Napoca și a Iulius Mall Cluj. Concertul de Luminație se desfășoară, neîntrerupt, din anul 2015, iar în perioada pandemiei (anii 2020-2021) a fost transmis către public prin canale media și rețele de socializare.

Ne bucurăm că, în sfârșit, putem să fim din nou împreună, de Luminație, și să comemorăm viețile celor dragi nouă. Este o zi de celebrare la care participă întreaga comunitate, indiferent de religie. Pe 1 noiembrie, cimitirele sunt luminate de amintirile și poveștile de viață ale celor plecați dintre noi, retrăite la lumina lumânărilor aprinse de familiile și prietenii lor”, explică arh. Daniela Maier, coordonatorul Scenei Urbane.

Concert Luminatie (1)

Pentru cei care nu pot ajunge însă în cimitir, spectacolul de muzică de operă ”Requiem K626” (Wolfgang Amadeus MOZART) va fi difuzat LIVE pe pagina de Facebook a Scenei Urbane, dar și pe pagina Primăriei Municipiului Cluj-Napoca. Concertul este susținut de soliștii Roxana Chicidea, Oana Bolboacă, Adelina Ilca, Claudiu Mădălin Băban, alături de corul și orchestra Claudiopolis dirijate de Vlad Eniu, iar întreg spectacolul este regizat de Ina Hudea.

Din 2015 organizăm spectacolele de comemorare a sufletelor celor dragi nouă, fără întrerupere. În timpul pandemiei ne-am adaptat vremii și vremurilor, însă concertul a avut loc. Toată această manifestare este, de fapt, o rugăciune pe care o facem în fiecare an, un omagiu pentru toți cei care ne veghează din ceruri și o alinare pentru cei nemângâiați. Ne bucurăm că anul acesta putem face această rugăciune împreună, atât de aproape unii de alții, dar și de locul unde se odihnesc cei plecați. Dumnezeu să le mângâie sufletele celor plecați, iar nouă să ne dea puterea de a merge mai departe”, a adăugat arh. Daniela Maier.

Concert Luminatie (2)

Concert ”Requiem K626” (Wolfgang Amadeus MOZART) – Luminație 2022, Cimitirul Central, Cluj-Napoca

Repertoriu

Requiem

Dies irae

Tuba mirum

Rex tremendae

Recordare

Confutatis

Lacrimosa

Domine Jesu

Benedictus

Agnus Dei

Corul și orchestra Claudiopolis

Soliști

Roxana Chicidea

Oana Bolboacă

Adelina Ilca

Claudiu Mădălin Băban

Dirijor și aranjamente muzicale

Vlad Eniu

Balerini

Ioana Cristina Terebesy

Delia Andreea Ianc

Andreea Ilincariu

Florin Ioan Ianc

Sergiu Hosu

Antonio Mon

Coregraf

Vlad Sebastian

Regizor

Ina Hudea

Coordonator proiect

arh. Daniela Maier

Concert Luminatie

Luminația în perioada pandemiei

Concertul de Luminație a fost organizat și în perioada pandemiei, însă fără prezența publicului. Spectacolul a fost transmis online, pe pagina de Facebook a Scenei Urbane, pe cea a Primăriei Municipiului Cluj-Napoca și a primarului Emil Boc, dar și prin intermediul partenerilor media. Totodată, voluntarii Scenei Urbane au venit în ajutorul celor care nu au putut merge la cimitir pentru a pregăti mormintele celor dragi, înainte de Luminație. Au curățat locurile de veci ale familiilor celor care au solicitat acest lucru și care nu au putut ajunge la cimitir pentru că erau plecați din țară, erau, la momentul respectiv, în carantină sau izolare sau nu se puteau deplasa, din motive medicale.

Luminatie.

Despre Scena Urbană

Din 2012, Scena Urbană a organizat evenimente în locuri inedite precum Gara Cluj, pe Cetățuie sau în Grădina Botanică, de-a lungul Someșului, în afara zidurilor cetății, în zona Pieței Ștefan Cel Mare, dar și în cartiere. Paleta de evenimente organizate s-a diversificat de la un an la altul, astfel că, acum, nu se mai axează doar pe intervenții în sprijinul spațiului urban, ci și pentru susținerea unor comunități specifice.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*