Centrul de gestionare a câinilor fără stăpân din Cluj-Napoca

Centrul de gestionare a câinilor fără stăpân din Cluj-Napoca

Aș vrea să vă atrag puțin atenția asupra “Centrului de gestionare câinilor fără stăpân” din Cluj-Napoca și să vă povestesc ce am văzut acolo în ultimele două săptămâni.
Auzisem povești înfricoșătoare despre acest loc, cu o noapte înainte să merg la adăpost nici nu am dormit. Blondy este o cățelușă de doar 9 luni cu o soartă tristă, comună multor câini: iubită ca pui și abandonată după câteva luni.
Blondy_1
Așa a ajuns și Blondy pe străzi iar mai apoi în adăpostul de câini de pe Bobâlnei unde întâmplarea a făcut să pice bolnavă.
Inițial se punea problema că a fost otrăvită, apoi că are babesioză, s-a pus în calcul și hepatita infecțioasă. La îndrumarea medicului i-am făcut analize de sânge și ecografie abdominală, dar niciun semn nu a dus spre diagnosticul final de invaginație intestinală. Zile întregi am fugit după medicamente pe la farmacii, medicul studia cazurile asemănătoare și între timp ne zbăteam să o mai ținem pe Blondy încă o zi în viață.
Doar priceperea și atenția medicului care s-a ocupat de ea a făcut ca această cățelușă să ajungă la momentul potrivit pe masa de operație și după câteva ore să se plimbe prin curtea adăpostului.
Timp de două săptămâni am fost zi de zi la adăpostul de câini de pe Bobâlnei și am stat cu orele la perfuzii și plimbări cu blondina.
Blondy_2 caini fara stapan
Aici am văzut câini care sunt hrăniți și ținuți la standarde europene, am întâlnit îngrijitori care nu treceau pe lângă Blondy fără să o încurajeze cu o mângâiere, am cunoscut voluntari care se bucurau și suferea alături de mine și un întreg personal, dedicat profesiei medicale, care își fac datoria cu implicare, competență și corectitudine.
Nu credeam să întâlnesc așa ceva într-un adăpost public.
Povestea lui Blondy trebuie să schimbe percepția clujenilor despre “Centrul de gestionare a câinilor fără stăpân” din Cluj-Napoca și să redeschidă inimile iubitorilor de animale spre a ajuta câinii care ajung aici. Cea mai frecventă boală gravă a câinilor din adăpost este parvoviroza, boală care nu este cuprinsă în cheltuielile suportate de către Consiliul Local deoarece nu este prevăzută în cadrul legal național.
Blondy_3
Voluntarii “Centrului de gestionare a câinilor fără stăpân” împreună cu asociația Arca lui Noe, Cluj gestionează cazurile care nu se pot trata la ecarisaj.
Informații despre adopția din ecarisaj, programul cu publicul și actele necesare: https://www.facebook.com/notes/cateii-de-la-ecarisaj-cluj/adresa-program-cu-publicul-informatii-utile/568887963154992
Cateii de la Ecarisaj – Cluj vă așteaptă să-i luați acasă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*