• Str. Eroilor 378 Floresti, Jud Cluj
Open

Câștigătoarea US Open 2023 – junioare dublu joacă la Transylvania Open!

Câștigătoarea US Open 2023

Câștigătoarea US Open 2023 la junioare pe tabloul de calificări de la Transylvania Open WTA250

 

Două românce primesc wild card la turneul de la Cluj-Napoca, Gabriela Ruse intră pe tabloul principal, iar Mara Gae, în calificări!

 

Mara Gae Câștigătoarea US Open 2023

Două jucătoare din România au primit wild card din partea Transylvania Open WTA 250 și vor juca în cadrul celei de-a treia ediții a turneului din Cluj-Napoca, organizată în perioada 14-22 octombrie 2023. Astfel, Gabriela Ruse (locul 185 WTA) va intra direct pe tabloul principal. Cel de-al doilea wild card a fost acordat tinerei jucătoare Mara Gae, câștigătoarea US Open 2023 la junioare dublu. La doar 17 ani, ea a triumfat la Flushing Meadows în competiția dedicată junioarelor, iar acum se va lupta în calificări pentru un loc pe tabloul principal.

Patrick Ciorcilă, directorul Transylvania Open WTA 250: ”Ne bucurăm că în cadrul Transylvania Open WTA 250 avem ocazia să susținem și să promovăm jucătoare românce. Unul dintre avantajele majore ale organizării unui turneu WTA în România constă în posibilitatea de a oferi wild carduri jucătoarelor noastre. E diferit când joci în fața propriului public și simți susținerea fără rezerve a celor din tribune.

 

În primul rând, o avem pe Gabriela Ruse care a jucat la Transylvania Open în fiecare an. Probabil țineți minte că anul trecut a făcut un meci senzațional pe terenul central, care a durat mai mult de trei ore și în care publicul a fost alături de ea de la început până la sfârșit. A fost un meci de finală, deși se juca în optimi.

Nikola Bartunkova

În al doilea rând, suntem încântați să aducem în fața fanilor o tânără de perspectivă, Mara Gae, care a reușit un rezultat remarcabil la US Open, la junioare, și care promite multe în viitor. Sperăm ca Transylvania Open să fie un moment de cotitură pentru ea. De altfel, ne dorim ca tinerele jucătoare românce să vină la turneu pentru experiența întâlnirii cu publicul și cu gândul că este o șansă extraordinară de a câștiga un turneu acasă.”

 

Turneul Transylvania Open WTA 250 are alocate patru wild carduri, două pentru tabloul principal (MD) și două pentru calificări (Q). Organizatorii pot să ofere două dintre acestea, în timp ce alte două sunt oferite de Octagon, entitatea care deține licența de turneu, și care le-a acordat jucătoarelor: Nikola Bartunkova (331 WTA) – Cehia (MD) și Francesca Jones (304 WTA)– Marea Britanie (Q).

Francesca Jones

Cea de-a treia ediție a turneului de tenis Transylvania Open WTA 250 atrage nume mari ale tenisului mondial, precum Caroline Garcia, câștigătoarea WTA Finals 2022 și fostă numărul 1 mondial, favorita numărul 1 a turneului din Cluj. Alături de ea, jucătoare precum Donna VekićSorana Cîrstea, și Anhelina Kalinina  promit un spectacol de tenis de neuitat. Pe tabloul principal al turneului se află încă trei jucătoare din România: Patricia Țig (locul 65 WTA), Ana Bogdan (locul 61 WTA), proaspătă câștigătoare a turneului de la Parma, și Jaqueline Cristian (103 WTA).

Transylvania Open WTA 250 va avea loc în 16-22 octombrie 2023, și va începe cu două zile de calificări (14-15 octombrie 2023). Meciurile se vor juca indoor, pe hard, în BT Arena, pe două terenuri de joc.

Fanii tenisului au la dispoziție un număr limitat de 100 de abonamente pentru acces pe întreaga perioadă a turneului, 16-22 octombrie, și bilete de o zi care oferă acces la toate meciurile din ziua respectivă, de pe ambele terenuri de joc. Pentru zilele de calificări, 14-15 octombrie, publicul are acces gratuit, dar va fi necesară emiterea unui ticket cu valoare zero și rezervarea locului pe site-ul partenerului de ticketing sau la fața locului, în timpul evenimentului, în limita locurilor disponibile. Biletele la turneu sunt disponibile exclusiv pe entertix.ro și sunt nerambursabile.

Gabriela Ruse

În cadrul Transylvania Open WTA 250 16 jucătoare vor juca în calificări, 32 de jucătoare vor concura la simplu și 16 echipe la dublu. În joc vor fi puse 280 de puncte WTA și premii în valoare de 259.000 dolari.

Despre Transylvania Open WTA 250:

Transylvania Open este cel mai important turneu de tenis feminin din România și face parte din categoria WTA 250. Evenimentul reunește jucătoare de top din întreaga lume pentru o săptămână de competiție intensă în BT Arena din Cluj-Napoca. Cu o creștere constantă în popularitate, Transylvania Open WTA 250 continuă să promoveze tenisul feminin în România și în lume.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*