• Str. Eroilor 378 Floresti, Jud Cluj
Open

Arcadia Chamber Music Classes – Concertul studenților

Arcadia Chamber Music Classes – Concertul studenților

Arcadia Chamber Music Classes – Concertul studenților

A treia ediție a atelierului de muzică de cameră Arcadia CHAMBER MUSIC CLASSES se apropie de sfârșit. Întregul eveniment a cuprins cursuri de măiestrie, concertul Cvartetului Arcadia, concertul Cvartetului Artis din Viena, repetiție deschisă cu Cvartetul Arcadia, prelegeri susținute de Johannes Meissl (profesor de muzică de cameră și director adjunct al Institutului Joseph Haydn pentru Muzică de Cameră la Universitatea de la Muzică și Arte Dramatice din Viena și prorector al aceleiași universități) și muzicologul Tatiana Oltean, din partea Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima”.

Nouă formații camerale au adăugat cunoștințe solide care se vor constitui ca elemente fundamentale în construcția citadelei lor artistice. Nouă formații care au absorbit rapid avalanșa de informații venite din partea mentorilor. Nouă formații curioase și cuprinse de o dorință arzătoare de a progresa, de a se autodepăși și de a-și descoperi vocea și crezul muzical. Nouă formații care într-un timp atât de scurt au făcut pași uriași în dezvoltarea conștiinței artistice.

Au participat ansambluri diverse, de la duo la cvintet, iar pe lângă instrumentele cu coarde s-au alăturat și pianul, flautul și clarinetul, contribuind astfel la crearea unei plaje timbrale eterogene.

Marți și miercuri vor avea loc ultimele concerte, în care putem să audiem performanța artistică a formațiilor participante, și anume: Duo Bratchiolin, Duo Couleurs, Intono Quartet, Lacrio Piano Trio, Resonance Quartet, Saudade Duo, The Vădan Duo, Trio Meraki, Valmys. 

Concertul Studentilor

Concertele vor avea loc la Sala Radio Cluj, de la ora 18, iar programul conține opusuri dintre cele mai diverse, acoperind o largă paletă stilistică de la Bach la Adrian Pop, de la baroc la contemporan.

Vă așteptăm marți și miercuri, respectiv pe 15 și 16  august, la Sala Radio de la ora 18.

Arcadia CHAMBER MUSIC CLASSES se desfășoară în perioada 8-16 august și cuprinde cursuri de măiestrie și concerte de muzică de cameră.

One Reply to “Arcadia Chamber Music Classes – Concertul studenților”

  1. Suntem uimiti de cantitatea de cunostinte care s-au acumulat in cei 8 zile de la a treia editia a acestui atelier de muzica de camera. La fel de uimitor este si faptul ca noua ansambluri si-au dezvoltat atat de mult abilitatile muzicale intr-un timp atat de scurt. Speram ca toate invataturile pe care le-au asimilat aceste formatii au fost de durata si ca vor influenta in mod pozitiv activitatea lor muzicala in anii urmatori. Va invitam sa urmariti ultimele doua evenimente ale acestui atelier de muzica de camera Arcadia CHAMBER MUSIC CLASSES si sa savurati muzica dintre cele mai diverse genuri!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*