• Str. Eroilor 378 Floresti, Jud Cluj
Open

10.000 de copii s-au bucurat de cadouri în campania Încalță un copil, de iarnă!

Încalță un copil, de iarnă!

10.000 de copii s-au bucurat de cadouri în campania Încalță un copil, de iarnă!

Încalță un copil, de iarnă!, campania prin care Fundația Noua Generație și Mirela Retegan și-au propus să încalțe copiii desculți ai României, s-a încheiat.

În plină pandemie, cu majoritatea orașelor în carantină, Mirela Retegan și colaboratorii campaniei au reușit să strângă peste 8.000 de perechi de ghetuțe, noi! Oameni din toate colțurile țării și din diaspora au trimis pachete pentru copiii din satele rupte de lume ale României, adaptându-se împreună cu organizatorii condițiilor impuse de contextul actual.

În total, 10.000 de copii s-au bucurat de darurile și ghetuțele strânse în toate cele 20 de orașe din țară în care campania Încalță un copil, de iarnă! s-a desfășurat.

22 de puncte de colectare în toată România, 17 asociații și parteneri locali care au pus umărul ca totul să se desfășoare în cele mai sigure condiții pentru toată lumea. În povestea Încalță un copil sunt poveștile a mii de oameni care s-au oprit pentru un moment și au ales să facă bine.

Mirela Retegan și Gașca Zurli au dus personal ghetuțe și pachete cu dulciuri copiilor din mai multe sate. 5 echipe Zurli au luat Drumul Ghetuțelor și au parcurs mii de kilometri prin țară pentru ca încălțările și pachetele cu dulciuri să ajungă la timp la copii. O echipă a pornit din București spre Rm. Vâlcea, Craiova, Arad, Timișoara, Dej, Satu Mare, Baia Mare, Cluj Napoca, Sibiu, Brașov. O altă echipă a dus pachetele din București la Buzău, Focșani, Botoșani și Iași. Vrăjimăturica și Supereroul Mulțumesc din Gașca Zurli au ajuns cu ghetuțe până în satele Runcu și Domnița din Iași, la copiii aflați în grija celor de la World Vision România. A treia echipă Zurli a ajuns cu ghetuțe și dulciuri în satul Drăgoiești din Ialomița. A patra echipă a ajuns cu daruri la copiii din Centrul de Plasament Vălenii de Munte și în satul Hotarele din Giurgiu, iar a cincea echipă a ajuns în Călărași, la Aprozi. Fiecare asociație parteneră a distribuit ghetuțele strânse pe plan local, în satele din județul de care aparțin.

“Nu pot descrie în cuvinte tot ce simt. Faptul că mii de români din țara și din Diaspora și-au dat mâna pentru a face binele acesta mare pentru atâția copilași, este fantastic. Sunt recunoscătoare și nu pot decât să fac o imensă plecăciune în fața acestor oameni și să le spun un mare multumesc. Împreună facem Roata Binelui să se învârtă. În satele României încă sunt mii de copii desculți și flămânzi. Mergem mai departe, împreună, în povestea binelui.”, spune Mirela Retegan, inițiatoarea campaniei.

Campania Încalță un copil, de iarnă! este cu și despre oameni. Este despre oameni care i-au învățat și pe cei din jurul lor să facă bine, să intre într-una din cele mai frumoase campanii românești.

Grație bunătății dumneavoastră și a sponsorilor campanie naționale Încalță un copil – by Mirela Retegan, Moșul va duce ghetuțe noi și dulciuri copiilor mai puțin norocoși din satele județului Botoșani (completăm cu dulciuri in comunele Rădăuți Prut și Păltiniș unde am livrat deja ghetele și ghete și dulciuri in satele Oroftiana și Coștiugeni). Vă mulțumim! – Gabriela Venedict, coordonator campanie Botoșani

Încalță un copil de iarnă!

Încep să vină poze de la copilașii care au primit papucei cu ajutorul vostru. Fericirea lor nu poate fi descrisă! Toți s-au potrivit perfect! Se vede că au fost aleși cu mult suflet și enorm de multă implicare! Să vă dea Dumnezeu tot ceea ce ați oferit! Să vă păstrați sufletul bun și inima deschisă! Ceea ce ați făcut pentru 700 de copii este ceva de nedescris în cuvinte! Vă multumim! Ne înclinăm în fața voastră! Mai revenim și cu alte poze pe măsură ce primim., Bianca Potyesz, coordonator campanie Timișoara

Mirela Retegan, mulțumim de bunătăți! Am adunat și cumpărat peste 300 de perechi de cizmulițe și ghetuțe. 141 au mers la Asociația Stea, aproximativ 20 la copiii familiilor de care mă ocup de ceva vreme, iar restul la Asociația Acoperământul Maicii Domnului, pentru copiii din județ. Mulțumesc, Mirela, că pornești binele la drum! Mulțumesc, dragi sătmăreni, ca vă pasă, Marcela Papici, coordonator campanie Satu Mare.

n luna decembrie toți copiii visează la daruri de sărbători și îi așteaptă nerăbdători pe Moș Nicolae și pe Moș Crăciun. Prezența lor contează mai mult decât cadourile pe care le primesc. Anul acesta copiii din satele noastre au avut un Moș Nicolae inedit – Gașca Zurli i-a vizitat și le-a adus ghetuțe călduroase și tot felul de bunătați de sezon. Au cântat și au dansat împreună cu multă voioșie, în ciuda frigului de afară. Mulțumim din suflet, Mirela Retegan și Gașca Zurli, pentru un moment de neuitat, probabil cel mai frumos al acestui an!, Oana Șerban, Director de Comunicare, World Vision România.

Mi-ar fi plăcut să am un “centru de cadouri” și să fac cât mai mulți copii fericiți, copii care nu se pot bucura de atâtea lucruri de care avem parte, mulți dintre noi. Dar, iată că prin campania “Încalță un copil” zeci de copii din Maramureș beneficiază de o pereche de ghetuțe sau cizme. Pentru ei înseamnă foarte mult acest dar. Poate nu voi reuși să pun multe poze cu sufletele mici și nevinovate, dar țin să mulțumesc din nou tuturor celor care s-au implicat., Mica Svab, coordonator campanie Baia Mare.

Încalță un copil de iarnă!

Fix de Moș Nicolae spiridușii de la Gasca Zurli au ajuns la Sibiu încărcați cu daruri! Noi i-am primit la Sibiu cu multă emoție și bucurie! În aceste zile o să ducem mai departe ghetuțe noi , dulciuri de la sponsorii campaniei + emotie și bucurie ! Împreună am reușit să pregătim 457 de cutiuțe pentru tot atâția copilași ! Vă suntem recunoscători pentru toată dragostea și bucuria cu care ne-ați însoțit în această călătorie și vă mărturisim că încă nu s-a inventat acel cuvânt care să exprime cel mai puternic: multumesc! Cu iubire!, Asociația Maini Unite.

Încalță un copil, de iarnă!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*